Πασχαλινά camp 2017: 5 προτάσεις για παιδιά

Τα πασχαλινά camp γνωρίζουν ολοένα και περισσότερο ζήτηση καθώς αποτελούν μια λύση για τους γονείς που εργάζονται και δεν έχουν άνθρωπο να κρατήσει τα παιδιά τους τις δύο εβδομάδες που είναι κλειστά τα σχολεία.

Πασχαλινά camp 2017: 5 προτάσεις για παιδιά

Τα περισσότερα camp είναι σχεδιασμένα ώστε τα παιδιά να περνούν το χρόνο τους ευχάριστα και δημιουργικά. Παρότι οι επιλογές δεν είναι τόσες πολλές όσες το καλοκαίρι, μπορείτε να βρείτε κάποιες που να καλύπτουν τις ανάγκες σας. Ξεκινήστε από το δήμο της περιοχής σας και ενημερωθείτε αν έχει προγραμματίσει κάποια δημιουργικά εργαστήρια για τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα. Επίσης, πολλοί αθλητικοί φορείς διοργανώνουν camp την περίοδο αυτή. Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε πασχαλινά παιδικά camp που πιστεύουμε ότι καλύπτουν όλα τα γούστα.

Μουσείο Πειραμάτων

936287 571307012901167 577263786 n e1395145714390

Οι πασχαλινές σχολικές διακοπές ξεκινούν και το ημερήσιο camp του Μουσείου Πειραμάτων θα γεμίσει δημιουργικά τον ελεύθερό μας χρόνο, για ακόμα μία χρονιά!
Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 6-10 ετών σε ένα ημερήσιο πασχαλινό camp 09:00-14:00. Για τέσσερις ημέρες πειραματιζόμαστε, παίζουμε, μαθαίνουμε, ανακαλύπτουμε, κάνουμε νέους φίλους και ξαναβρίσκουμε παλιούς μέσα από ένα εορταστικό ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.
Μοιραζόμαστε μαζί σας, πώς περάσαμε τις προηγούμενες χρονιές...
Μάθαμε για τα ζωάκια της Πασχαλιάς, κάναμε πειράματα με αυγά και ετοιμάσαμε το αναμνηστικό μας πασχαλινό τεύχος!

Ημέρες διεξαγωγής: 10, 11, 12, 13 Απριλίου 2017
Ώρες: 9.00-14.00 (Ο χώρος ανοίγει για το κοινό κατά την ώρα έναρξης του προγράμματος.)
Κόστος συμμετοχής: ημερήσια-18€/παιδί | τετραήμερη-65€/παιδί (Περιλαμβάνεται πρωινό και κολατσιό. Μεταφορά με ιδία μέσα.)
Δυνατότητα επιστροφής στο σπίτι για περιοχές πλησίον του Μουσείου Πειραμάτων.
Για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα 210-7210105, 210-7610038 (καθημερινές: 9:00-16:00).
http://www.mouseiopeiramaton.gr

Μουσείο Παιδικής Τέχνης

475

Αυτό το Πάσχα κάντε το πιο όμορφο δώρο: 2 εβδομάδες γεμάτες ευρηματικές δραστηριότητες γιαπαιδιά 5-10 ετών, πάντα με την ποιότητα του Μουσείου Παιδικής Τέχνης! Από 10 - 13 Απριλίου (Μ. Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη) & 18 - 21 Απριλίου (Τρίτη έως Παρασκευή του Πάσχα), για 8 ώρες ημερησίως (8.30-16.30), παιδιά 5-10 ετών θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός camp που συνδυάζει τη ψυχαγωγία& την εκπαίδευση με την Τέχνη σε όλες της τις μορφές!

Το πιο πλούσιο & προσεγμένο πρόγραμμα camp της πόλης!
Στο πλήρες πρόγραμμα του Πασχαλινού Camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με αφορμή σημαντικούς καλλιτέχνες, θα εμπνευστούν από τις εκθέσεις του Μουσείου, θα εκφραστούν σε θεατρικά εργαστήρια και θα ταξιδέψουν σε μαγικούς κόσμους παιδικών βιβλίων. Κι όχι μόνο! Παιχνίδια δεξιοτήτων, μουσικοκινητική, εξερευνήσεις& εξωτερικά εικαστικά εργαστήρια στην Πλάκα, παιχνίδια κίνησης στον ήσυχο πεζόδρομο του Μουσείου, αλλά καιδημιουργικές επισκέψεις σε γειτονικά Μουσεία, συμπληρώνουν το πιο πλούσιο και προσεγμένο πρόγραμμα campτης πόλης! Στο τέλος της μέρας, τα παιδιά επιστρέφουν σπίτι γεμάτα νέες εμπειρίες και ενθουσιασμό!

Ένα camp με στόχους, αλλά και τρόπους!
Οι βασικοί στόχοι των δραστηριοτήτων είναι η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, αλλά και του ομαδικού πνεύματος και φυσικά, η ενίσχυση της δημιουργικότητας, με τον μοναδικό τρόπο του Μουσείου Παιδικής Τέχνης, που εδώ και 23 χρόνια εμπνέει διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες στα παιδιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ
Πληροφορίες & κρατήσεις Γραμματεία του Μουσείου
Τ. 210 3312621, 210 3312750 | Τρίτη - Σάββατο 10.00 -14.00

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: έως και το Σάββατο, 1η Απριλίου, 15.00, με προκαταβολή 50 €

Κόστος συμμετοχής: 190 € και για τις 2 εβδομάδες | 90 € για όποια από τις 2 εβδομάδες επιθυμείτε | 25 € ανά μέρα συμμετοχής
Α΄δόση: 70 € | έως και τη Δευτέρα 10 Απριλίου
Β΄ δόση: 70 € | έως και την Τρίτη 18 Απριλίου
Αρ. Λογαριασμού: ALPHA BANK: 107/002101-062146
http://www.childrensartmuseum.gr/

Περιβόλι στη Βάρη

Easter Eggs


Καθημερινά από τις 10 με 13 και 18 με 21 Απριλίου, στο Easter Camp στο Περιβόλι ζούμε τις πασχαλινές διακοπές μας, όπως ακριβώς τις έχουμε ονειρευτεί! Διασκεδάζουμε με τη ψυχή μας με ελεύθερο φυσικό & παραδοσιακό παιχνίδι στις κρυψώνες του Περιβολιού,
φτιάχνουμε πανέμορφες χειροποίητες κατασκευές πέρα από κάθε φαντασία, χαλαρώνουμε πλάι στη λιμνούλα, φροντίζουμε τον ολόδικό μας λαχανόκηπο, ενώ μαγειρεύουμε υγιεινά γεύματα & γλυκά τόσο λαχταριστά, να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!
Έτσι, παραμυθένια κυλάνε οι πιο αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές μας! Που αλλού; Στο Easter Camp στο Περιβόλι!

Κάντε την εγγραφή σας ΤΩΡΑ!
10 - 13 ΚΑΙ 18 - 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ 08:30 - 16:30
Για παιδιά 4-10 ετών
http://www.perivolivari.gr

Πρότυπο Παιδικό Κέντρο τέχνης και δημιουργίας «Καλλιτεχνούπολη»

45dbba4f097c1a8dba430a5332ee4f64

Το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο τέχνης και δημιουργίας «Καλλιτεχνούπολη» διοργανώνει και φέτος Πασχαλινά Δημιουργικά Εργαστήρια - Camp για τα παιδιά 4-10 χρόνων.

Το πασχαλινό πρόγραμμα των εικαστικών εργαστηρίων,ενδεικτικά
περιλαμβάνει:

-Εργαστήριο Φυσικού Πηλού
Οι μικροί μας φίλοι θα γίνουν για λίγο γλύπτες δημιουργώντας την δική τους αυγοθήκη από φυσικό πηλό λάσπης την οποία θα ζωγραφίσουν με την τεχνική του πουαντιγισμού.
Και την εβδομάδα του Πάσχα θα φιλοτεχνήσουν ολόγλυφα σκαντζοχοιράκια.
-Εργαστήριο: Πασχαλινό Καλαθάκι
Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μοναδικά χωνάκια - καλαθάκια για το Πάσχα κόβοντας και ζωγραφίζοντας χαρτόνια, στολίζοντάς τα παράλληλα με πολύχρωμες κορδέλες όπως ακριβώς ορίζει η φαντασία τους και θα τα γεμίσουν με υπέροχες πασχαλινές λιχουδιές.
-Εργαστήριο: Βαφή πασχαλινών αυγών
Τηρώντας το έθιμο, θα βάψουν τα αληθινά πασχαλινά αυγά τους συνθέτοντας μοναδικά τα χρώματα που επιθυμούν, με πινέλα και τεχνική ζωγραφικής.

-Εργαστήριο: Η Κική και η Κοκό
Το παλιό αγαπημένο μας τραγουδάκι θα ζωντανέψει μαζί με τις δύο κοτοπουλένιες πρωταγωνίστριες φτιάχνοντάς τες με τεχνικές ζωγραφικής και διαμόρφωση υφασμάτων.
-Εργαστήριο: Ανοιξιάτικο στεφάνι
Τα παιδιά θα συνθέσουν ένα πλήθος από φανταστικά λουλούδια και θα φτιάξουν ένα ανοιξιάτικο στεφάνι της αρεσκείας τους. Μέσω της εικαστικής σύνθεσης και του κολλάζ με ανακυκλώσιμα χαρτόνια τα παιδιά θα “ξεδιπλώσουν” τη φαντασία και την δημιουργικότητά τους.
-Εργαστήριο: Ανοιξιάτικο mobile
Ανοιξιάτικη οπτική θα δώσουν όλα τα παιδιά φτιάχνοντας την δική τους κρεμαστή κατασκευή, για να στολίσουν το δωμάτιό τους, κόβοντας και κολλώντας διαφορετικής υφής χαρτόνια.

ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Μεγάλη εβδομάδα : 14 έως 17 Απριλίου
Εβδομάδα του Πάσχα : 22 έως 25 Απριλίου
ΩΡΑΡΙΟ - ΚΟΣΤΗ
8.30 – 2.30 μ.μ. 15 ευρώ* / ημέρα και 8ημερο 100 ευρώ*
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή χωρίς να είναι υποχρεωτική η αυστηρή τήρηση του ωραρίου. Οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικώς ή μέσω email από το site της Καλλιτεχνούπολης . *Στο κόστος δεν συμπεριλμβάνεται το ΦΠΑ.
www.kallitexnoupoli.gr

Πασχαλινό αναρριχητικό camp στην Πάρνηθα

DSC05095 1


Με βάση το καταφύγιο Μπάφι, τα παιδιά απασχολούνται καθημερινά με την εκπαίδευση σε φυσικό πεδίο (βράχια) με έμπειρους εκπαιδευτές αναρρίχησης. Το τετραήμερο αυτό αποτελεί και μια πολύ καλή δοκιμή για τη συμμετοχή των παιδιών στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις της Trekking Hellas, καθώς και τη μύηση τους στο άθλημα της αναρρίχησης.
Υποδομές
• Καταφύγιο Μπάφι • 4 τουαλέτες, 2 ντους
• Κουζίνα - Τραπεζαρία • 2 αίθουσες δρα/των
• Αίθουσα διανυκτέρευσης • Χώρος δραστηριοτήτων

Επικοινωνία - Επισκεπτήριο
Επικοινωνία με γονείς:
Στα προγράμματα της Trekking Hellas Πάρνηθας δεν επιτρέπεται η κατοχή και η χρήση ηλεκτρονικών μέσων από τα παιδία. Η επικοινωνία με τα παιδιά γίνεται μόνο κάθε βράδυ από τις 17:00-19:00, από τους γονείς στα τηλέφωνα επικοινωνίας.
• Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 210 - 3310323, 210 - 2403556, 210 - 2469050
Επισκεπτήριο: Λόγω του γεγονότος ότι η διάρκεια του αναρριχητικού camp είναι 4 ημέρες δεν υπάρχει συγκεκριμένη μέρα επισκεπτηρίου. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα παιδιά όποτε το κρίνετε αναγκαία αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους υπευθύνους. Συνιστούμε να αποφεύγετε την επίσκεψη γιατί ο ρυθμός της ζωής των παιδιών αποδιοργανώνεται.
Χρήσιμες συμβουλές:
• Τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα του κατασκηνωτή θα πρέπει να βρίσκονται σε sac de voyage και όχι σε βαλίτσα, για καλύτερη αποθήκευσή τους.
• Να μην έχουν οι κατασκηνωτές στην κατοχή τους αντικείμενα μεγάλης αξίας.
• Ενημερώστε τους υπεύθυνους κρατήσεων για οποιαδήποτε πιθανή φαρμακευτική αγωγή μπορεί να ακολουθεί κάποιος κατασκηνωτής.
• Σε περίπτωση χορήγησης κάποιου φαρμάκου, θα πρέπει να το συσκευάσετε ξεχωριστά, να επισυνάψετε οδηγίες χρήσης και να το παραδώσετε στον υπεύθυνο συνοδό.
http://www.trekking.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved