«Αφήνετε τα παιδιά να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά στο εστιατόριο;» Τι απαντούν οι γονείς

Τα παιδιά βαριούνται. Ειδικά όταν βγαίνουν με τους γονείς τους έξω για φαγητό. Δεν διανοούνται να μην έχουν μαζί τους tablet ή να μη ζητήσουν το κινητό της μαμάς ή του μπαμπά για παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι.

«Αφήνετε τα παιδιά να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά στο εστιατόριο;» Τι απαντούν οι γονείς

Η αλήθεια είναι, ότι οι γονείς, παρόλο που δεν επικροτούν την τακτική αυτή, θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο και τα παιδιά ξεχνιούνται χωρίς να γκρινιάζουν συνεχώς και οι ίδιοι μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους. Όμως, το ό,τι συμβαίνει δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό, επισημαίνουν ειδικοί και μη. Γιατί ποιο το νόημα να βγει η οικογένεια για φαγητό, μόνη ή με φίλους, αν όχι για να περάσει καλά; Και εδώ ξεκινάει μια μεγάλη συζήτηση για τι θέλουν και τι μπορούν να κάνουν οι γονείς. Πρέπει να κινούνται με γνώμονα του τι είναι σωστό για το παιδί τους, ή μπορούν να παρεκκλίνουν από τον κανόνα;

Επειδή το θέμα αυτό δεν απασχολεί μόνο τους Έλληνες γονείς αλλά ανά την υφήλιο, το kidsactivitiesblog.com απηύθυνε στους αναγνώστες του το ερώτημα «Θα πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά μας χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά σε ένα εστιατόριο;» και δείτε τι απάντησαν:

1. «Προσωπικά, το φαγητό είναι μια απόλαυση. Δεν μου αρέσει να βλέπω οικογένειες έξω και όλοι να είναι σκυμμένοι σε ένα κινητό, iPod ή iPad. Καταλαβαίνω ότι θέλουν να είναι ήσυχα τα παιδιά. Ωστόσο, αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος να βγουν έξω να φάνε, αν δεν μπορούν να μιλήσουν όλοι μαζί και να απολαύσουν το χρόνο αυτό; Απολαύστε το χρόνο με την οικογένεια σας, γιατί πολύ σύντομα δεν θα θέλουν να βγαίνουν μαζί σας. Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα». Alicia P.
2. «Δεν αφήνουμε τα παιδιά μας να έχουν ηλεκτρονικά όταν βγαίνουμε έξω. Πιστεύουμε ότι το να μιλάμε μεταξύ μας είναι ζωτικής σημασίας για την οικογένειά μας. Τα παιδιά μαθαίνουν να συμπεριφέρονται και να είναι ευγενικά, αρκεί να τα δώσουμε την προσοχή που χρειάζονται. Δεν είναι εύκολο πάντα το γνωρίζω. Ωστόσο, κάποια μέρα τα παιδιά θα φύγουν και ο σύζυγός μου και εγώ θα έχουμε όλες τις ήσυχες στιγμές που θέλουμε. » Amy C.
3. « Δεν υπάρχει κανένας“σωστός τρόπος”για να γονέα. Όλα εξαρτώνται από τις πεποιθήσεις μας. Επιλέγουμε να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να χρησιμοποιούν iPads, video games, τα iPod, κλπ .. Αυτή όμως είναι η δική μας τακτική και δεν σημαίνει ότι οφείλουν να την υιοθετήσουν όλοι οι γονείς. Ο κάθε γονιός γνωρίζει τι είναι καλύτερο για την οικογένειά του. Μην αφήνετε τη νοοτροπία των άλλων ανθρώπων να σας επηρεάσει και να νοιώθετε ενοχές.» Liz Q.
4. «Τα παιδιά μου χρησιμοποιούν το κινητό μέχρι να έρθει το φαγητό και μόνο αν δεν είναι κάποιος άλλος μαζί μας. Αν είμαστε σε δείπνο με άλλες οικογένεια ή φίλους, ο κανόνας είναι «όχι ηλεκτρονικά στο τραπέζι.» Michelle S.
5. «Η καλύτερη συμβουλή που πήρα ποτέ ήταν: κάνε ό, τι λειτουργεί καλύτερα για σένα!» Melissa P.
6. «Στο σπίτι, έχουμε έναν κανόνα, δεν επιτρέπονται τα ηλεκτρονικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Ωστόσο, όταν βγαίνουμε είναι ά τα πράγματα. Θέλουμε να είναι ήσυχα, να ψυχαγωγηθούν οπότε τους επιτρέπουμε να φέρνουν παιχνίδια, μολύβια, βιβλία, πράγματα που πρέπει να κρατήσουν τα χέρια τους απασχολημένα. Τρώγοντας έξω είναι τελείως διαφορετικό απ΄ότι στο σπίτι . Εξακολουθούν να είναι μόνο παιδιά, όχι ενήλικες, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.» Lynn M.
7. «Μερικές φορές αφήνουμε τα παιδιά να παίξουν στο iPad ή στο τηλέφωνο μέχρι να έρθει το φαγητό. Άλλες φορές φέρνουμε ένα μικρό παιχνίδι ή δραστηριότητα αντ 'αυτού. Δεν βρίσκω τίποτα λάθος με αυτό. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο μαζί σαν οικογένεια, έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνομαι ένοχη για αυτό.» Deborah R.
8. «Οι γονείς μπορούν να ορίσουν τους κανόνες. Αν θέλουν να το επιτρέψουν τότε είναι επιλογή τους. Μπορούν επίσης να ζητήσουν από τα παιδιά να παίξουν μέχρι να έρθει το φαγητό και μετά να τα κλείσουν.» Lisa L.

Ποια είναι η δική σας άποψη; Περιμένουμε τις απαντήσεις σας εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved