Εξοπλισμός για τις βόλτες και τα ταξίδια του μωρού-Τι θα χρειαστείτε

'Ενας από τους πιο απλούς τρόπους να μεταφέρετε το νεογέννητο μωρό σας είναι σε μάρσιπο. Ωστόσο, πολλοί γονείς επιλέγουν ευθύς εξαρχής το καρότσι, το οποίο θεωρούν περισσότερο βολικό.

Εξοπλισμός για τις βόλτες και τα ταξίδια του μωρού-Τι θα χρειαστείτε

Ειδικά στην κατηγορία «παιδικά καρότσια» οι επιλογές είναι πολλές. Το σχέδιο που θα διαλέξετε ωστόσο θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά σας και από τον τρόπο ζωή σας. Τα μεγάλα βαριά καρότσια δεν είναι πρακτικά αν μένετε σε μικρό διαμέρισμα ή πρέπει να ανεβοκατεβαίνετε σκάλες. Ένα πτυσσόμενο καρότσι, ή ένα καρότσι με αποσπώμενο πορτμπεμπέ, είναι συνήθως η επιλογή των περισσότερων γονιών.

Οποιο κι αν αγοράσετε, πρέπει να είναι εύκολο στο σπρώξιμο και επίσης να εύχρηστο ( να κλείνει γρήγορα, να μην έχει πολλά εξαρτήματα, κ.ο.κ.).
Το κάθισμα αυτοκινήτου είναι απολύτως απαραίτητο αν σκοπεύετε να βάλετε το μωρό σε αυτοκίνητο, δικό σας ή κάποιου φίλου. Όλα τα μωρά κάτω των 13 κιλών πρέπει να ταξιδεύουν σε κάθισμα που κοιτάζει προς τα πίσω, το οποίο παρέχει προστασία στο κεφάλι, το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη του μωρού. Τα καθίσματα αυτά είναι συνήθως είναι σχεδιασμένα για να μετακινούνται, για να βάζετε και να βγάζετε το μωρό από το αυτοκίνητο.

Μη χρησιμοποιείτε ποτέ τα καθίσματα που κοιτάζουν προς τα πίσω στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου αν το αυτοκίνητο έχει αερόσακους.
Ένα μεγαλύτερο μωρό μπορεί να έχει ένα καθισματάκι που μπορεί να κοιτάζει μπροστά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν ειδικές λαβές για να στερεώνονται τα καθισματάκια. Οι τελευταίες οδηγίες λένε ότι τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν καθίσματα αυτοκινήτου μέχρι 12 χρονών.

Εξοπλισμός μεταφοράς
-Μάρσιπος με υποστήριξη για το λαιμό για νεογέννητα. Βεβαιωθείτε ότι μπορεί να πλυθεί.
-Σταθερό καρότσι με πτυσσόμενη υφασμάτινη κουκούλα
-Καρότσι με αποσπώμενο πορτμπεμπέ
-Αναδιπλούμενο καροτσάκι με δυνατότητα να γίνει κρεβατάκι για μικρό μωρό (υπάρχουν διάφοροι τύποι)
-Συνδυασμός κούνιας/καροτσιού – μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κούνια για ένα μικρό μωρό και γίνεται και καροτσάκι που κοιτάζει προς εσάς ή προς τα πίσω.
-Καροτσάκι με τρεις ρόδες
-Ομπρέλα για το καλοκαίρι
-Αδιάβροχο κάλυμμα για το καροτσάκι
-Κάθισμα αυτοκινήτου που κοιτάζει εμπρός για μεγαλύτερα μωρά
-Τσάντα αλλάγματος όπου θα έχετε καθαρά ρούχα και πάνες όταν πάτε κάπου με το μωρό

Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά, κάντε μια έρευνα αγοράς, ενημερωθείτε για τα προϊόντα και δείτε τι μπορεί να σας εξυπηρετήσει. Μην ξεχνάτε ό,τι οι ανάγκες του μωρού συνεχώς αλλάζουν. Αυτό θα πρέπει να είναι το κριτήριο για τις αγορές σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved