Το «Ελεφαντάκι» του Φ. Δεληβοριά πήρε σάρκα και οστά. Δείτε το πρώτο ελληνικό animation videoclip παιδικού τραγουδιού

«Έχω ένα μικράκι, ελεφαντάκι τετρακόσια είκοσι κιλά τρώει εφτά κασόνια, μακαρόνια κι όλο κάνει τούμπες και γελά.

Το «Ελεφαντάκι» του Φ. Δεληβοριά πήρε σάρκα και οστά. Δείτε το πρώτο ελληνικό animation videoclip παιδικού τραγουδιού
Ελεφαντάκι 7

Όταν ανεβαίνει στην τραμπάλα με πετάει ψηλά, στον ουρανό κι όποτε βουτάει στην πισίνα φεύγει από μέσα το νερό!». Το «Μικράκι Ελεφαντάκι» που υπάρχει σε όλα τα playlists μικρών και μεγάλων, (γιατί κακά τα ψέματα ακόμη και οι μεγάλοι ξέρουμε απ'έξω τα λόγια του τραγουδιού), έγινε το πρώτο ελληνικό animation videoclip παιδικού τραγουδιού!

Γιώργος Χατζηπιερής: Ο δημιουργός του «Τεμπέλη Δράκου», μιλά αποκλειστικά στο Mothersblog

Ελεφαντάκι 5

Το αγαπημένο ελεφαντάκι, ο ήρωας του ομώνυμου τραγουδιού του Γιώργου Χατζηπιερή, με την εξαιρετική ερμηνεία του Φοίβου Δεληβοριά, πήρε σάρκα και οστά και τώρα είναι έτοιμο να ταξιδέψει ως τα πέρατα του κόσμου! Έπειτα από 12 χρόνια που μας συντροφεύει στο σπίτι μας, τα ταξίδια μας, τα Σαββατοκύριακά μας, τα παιδικά μας πάρτι, περνάει πια στις οθόνες μας ως videoclip.

Με την σκηνοθεσία και το μοντάζ της πολυβραβευμένης Εφης Παπά, τα σκίτσα του Φίλιππου Θεοδωρίδη, animation χαρακτήρων του Χρήστου Παπανδρεόπουλου και σενάριο που φτιάχτηκε από το τραγούδι, την Εφη Παπά και τον Γιώργο Χατζηπιερή έγινε πραγματικότητα το πρώτο ελληνικό animation video clip για το παιδικό τραγούδι.

Ελεφαντάκι 9

Τα νέα ανακοίνωσε και ο Φοίβος Δεληβοριάς, μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook γράφοντας:

«To ότι έχω ένα μικράκι ελεφαντάκι είναι γνωστό από το 2005. Το ότι μου το χάρισε ο Γιώργος Χατζηπιερής, ο φίλος μου ο μουσικός από την Κύπρο, (που μεταξύ άλλων έχει στο σπίτι του κι έναν τεμπέλη δράκο) είναι επίσης γνωστό. Αυτό που δεν ήξερα είναι πως τόσο καιρό μια κάμερα τραβούσε τη ζωή μου με τον μικρό ελέφαντα.Και ότι κάποιος θα ανέβαζε στο youtube την ιστορία μας. Είμαι έτοιμος να κάνω ασφαλιστικά μέτρα. Η κόρη μου, που έχει δει το βίντεο από το πρωί πάνω από 20 φορές, προσπαθεί να με συγκρατήσει».

Δείτε το παρακάτω και μην ξεχάστε να το δείξετε στα παιδιά σας, μόλις επιστρέψουν από το σχολείο στο σπίτι.

Απολαύστε το!
{youtube}V8bUPNE1mhg{/youtube}

Λίγα λόγια για το ελεφαντάκι

Το τραγούδι «Ελεφαντάκι» είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του δίσκου «Ο Τεμπέλης Δράκος και Άλλες Ιστορίες» που κυκλοφόρησε το 2005 με σχεδόν 14 εκατομμύρια προβολές στο youtube. To ερμηνεύει ο Φοίβος Δεληβοριάς, η μουσική και οι στίχοι είναι του Γιώργου Χατζηπιερή και η ενορχήστρωση Μάριου Τακούση. Ο δίσκος αυτός, είναι ο πρώτος από τρεις δίσκους με παιδικά τραγούδια κάτω από την ομπρέλα του Τεμπέλη Δράκου. Οι άλλοι δύο είναι «Η επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου» και τα «Ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου». Σε όλους τους δίσκους ερμηνεύουν τα τραγούδα καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την ελληνική μουσική σκηνή.

Η μικρή ιστορία για το ελεφαντάκι πηγαίνει αρκετά πίσω, στα παιδικά χρόνια του Γιώργου Χατζηπιερή σ΄ ένα χωριό της βορείου Κύπρου, την Ακανθού, μέσα στη δεκαετία του ’60 όπου στα παραμύθια που ανακαλύπτει σαν παιδί, αγαπημένος του ήρωας γίνεται «Ο Λόπο, το Ελεφαντάκι». Το παραμύθι χάθηκε στην Τουρκική εισβολή αλλά ο Γιώργος Χατζηπιερής αρκετά χρόνια αργότερα, αποφάσισε να ξαναζωντανέψει τον αγαπημένο του ήρωα με όσα μπορούσε να θυμηθεί.

Ελεφαντάκι 5 2

Οι στίχοι του:
Έχω ένα μικράκι, ελεφαντάκι
τετρακόσια είκοσι κιλά
τρώει εφτά κασόνια, μακαρόνια
κι όλο κάνει τούμπες και γελά

Όταν ανεβαίνει στην τραμπάλα
με πετάει ψηλά, στον ουρανό
κι όποτε βουτάει στην πισίνα
φεύγει από μέσα το νερό!

Έχω ένα μικράκι, ελεφαντάκι
τετρακόσια είκοσι κιλά
πίνει εφτά κουβάδες λεμονάδες
κι όλο κάνει τούμπες και γελά

Παίζουμε τ’ απόγευμα στον κήπο
τρέξιμο και μπάλα και κρυφτό
κι ύστερα στο μπάνιο μου πετάει
με την προβοσκίδα το νερό

Έχω ένα μικράκι, ελεφαντάκι
τετρακόσια είκοσι κιλά
θέλει κόπο μα θα βρω τον τρόπο
να το πάρω κάποτε αγκαλιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved