Παιδιά: Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε τις απόκριες

Από τις στολές, τις περούκες και τον χαρτοπόλεμο οι απόκριες είναι η περίοδος που καρτερούν όλα τα παιδιά μετά τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν όμως κάποιοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

Παιδιά: Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε τις απόκριες

Οι απόκριες είναι μια περίοδος χαράς και διασκέδασης. Όμως, υπάρχουν και αρκετοί κίνδυνοι, τους οποίους πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε η διασκέδαση να παραμείνει μόνο χαρά. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές ασφαλείας για να περάσουν τα παιδιά σας καλά και εσείς ακόμη καλύτερα.

#1
Διαλέξτε στολή που δεν έχει κορδόνια ή κορδέλες στο λαιμό

#2
Πάντα να επιλέγετε στολές που αναγράφουν στην ετικέτα από «Μη εύφλεκτο υλικό».

#3
Βεβαιωθείτε πριν επιλέξετε μάσκα ή περούκα ή γενειάδα, ότι τα παιδιά μπορούν να αναπνεύσουν σωστά και να δουν καλά.

#4
Επειδή τα παιδιά καλό είναι να μην φορούν μάσκες και περούκες για τον παραπάνω λόγο, προτιμήστε το facepainting από μη τοξικά χρώματα κατάλληλα για το πρόσωπό.

apokriatiki stoli

#5
Αποφύγετε τα μεγάλα σπαθιά και όπλα. Καλύτερα να είναι μικρά και εύκολα στη μεταφορά τους. Έτσι θα αποφευχθούν και οι οποιοιδήποτε τραυματισμοί.

#6
Βεβαιωθείτε ότι η στολή είναι στο σωστό νούμερο. Ούτε μικρότερη, ούτε μεγαλύτερη ώστε το παιδί να κινείται με άνεση.

#7
Βεβαιωθείτε ότι οι στολές με μακριά μανίκια, για παιδιά ηλικίας 0-14 ετών δεν έχουν κορδόνια, που να προεξέχουν, από το κάτω άκρο του μανικιού.

#8
Επιλέξτε αποκριάτικο σπρέι που αναγράφει:

  • δοχείο υπό πίεση
  • το δοχείο να προφυλάσσεται από τις ακτίνες του ήλιου
  • να μην εκτίθεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 50οC
  • να μην τρυπηθεί ή καεί ακόμα και μετά τη χρήση

#9
Πάντα να επιλέγετε προϊόντα, που φέρουν ενδείξεις και τις τυχόν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και προφύλαξης, στην Ελληνική γλώσσα καθώς και τα στοιχεία του υπευθύνου διάθεσης, στην αγορά.

#10
Πριν από κάθε χρήση σπρέι να διαβάζετε, προσεκτικά και να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης και προφύλαξης. Να θυμάστε ότι τα περισσότερα σπρέι απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται από παιδιά καθώς από άγνοια και μόνο μπορεί να ψεκάσουν απευθείας στο πρόσωπο κάποιου άλλου παιδιού, τα μάτια και να προκληθούν πιθανές βλάβες στην υγεία του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved