Απίστευτο: Αυτοί είναι οι λόγοι που τα νήπια τρελαίνονται να βλέπουν βιντεάκια.... ανοίγματος δώρων!

Είναι γνωστό το φαινόμενο σε πολλούς γονείς. Κάθε φορά που βλέπουμε μια ιστορία στο τάμπλετ, ένα παιδικό, ένα επεισόδιο απο μία αγαπημένη τους σειρά, τα παιδιά καταλήγουν να βλέπουν βιντεάκια στα οποία ενήλικες συνήθως, ανοιγουν δώρα, αβγά με κρυμμένα δώρα, κουτιά και συσκευασίες.

Απίστευτο: Αυτοί είναι οι λόγοι που τα νήπια τρελαίνονται να βλέπουν βιντεάκια.... ανοίγματος δώρων!

Πολλοί γονείς αναρωτιόμαστε τι στο καλό βρίσκουν τα παιδιά να τους ενδιαφέρει σε αυτό το είδος βίντεο, και κάθε φορά μας σοκάρει το γεγονός των εκατομμυρίων views που συγκεντρώνουν αυτά τα βίντεο... Αυτά τα βιντεο ξεκίνησαν να απευθύνονται σε ενήλικες για ηλεκτρονικά είδη και gadget και κατέληξαν να συναρπάζουν παιδιά νηπιακής ηλικίας, κάνοντας μας όλουν να απορουν γιατί. Αν δείτε τους λογους θα εντυπωσιαστείτε. Θα κατανοήσετε ότι αφενός δεν υπάρχει λογος να εκνευρίζεστε και αφετέρου... είναι κι αυτό μια πολύ καλά μελετημένη βιομηχανία που φέρει κέρδη εκατομμυρίων σε αυτούς που ασχολούνται με αυτήν.

Οι λόγοι λοιπόν είναι οι εξής:
*Πρώτα από όλα βλέπουν κάτι να μεταμορφώνεται. Ενα αβγό έκπληξη σε ένα δωράκι, ένα κουτί με περιτύλιγμα σε κάτι συναρπαστικό.
*Αυτά τα βίντεο είναι στη σωστή ταχύτητα! Ο ρυθμός είναι αργός και είναι επικεντρωμένα σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, με σταθερή φωνή και αργές κινήσεις. Η απλότητα αυτή τους γοητεύει.
*Εχουν το σωστό μήκος: Είναι μικρά. Διαρκούν 3-5 λεπτά, όσο δηλαδή η δυνατότητά τους να μείνουν απολύτως προσηλωμένα σε κάτι, από την αρχή ως το τέλος.
*Μερικά παιδάκια, υπνωτίζονται κι όλας! Αυτα τα βίντεο έχει αποδειχνθεί ότι έχουν τέτοιες δυνατότητες. Αν τα αφήσετε να δουν μερικά στη σειρά... θα τα δείτε να κλείνουν τα ματάκια τους, παρακολουθώντας φανταστικά περιποιημενα χέρια με μανικιούρ να ανοίγουν αργά και σταθερα, παιχνίδια με περιτυλιγμα.
*Εχουν αγαπημένους ήρωες. Προφανώς τους συναρπάζει να βλέπουν τι κρύβεται κάτω απο τους αγαπημένους ήρωες της καθημερινότητάς τους.
*Δίνουν ιδεες. Ακριβώς επειδή έχουν να κανουν με τους ήρωές τους, τους δίνουν ιδέες για το πώς μπορούν να παίξουν με αυτούς, όταν κλείσει το τάμπλετ!

Επομένως, είναι οκ να βλέπουν τα παιδιά τέτοια βίντεο; Η απάντηση πάλι εναπόκειται στα όρια και τον χρόνο. Δεν υπάρχει λόγος να μην τους αφήσετε, δε δειχνει κάτι βίαιο, ακατάλληλο ή ανάρμοστο, και η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά να βάζουν οι γονείς χρονικούς περιορισμούς, ανάλογα με την ηλικία και να υπάρχει επίβλεψη στις επιλογές των παιδιών.

Δείτε ένα βιντεάκι που έχει συγκεντρώσει πάνω απο 100 εκατομμύρια προβολές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved