Το παιδί μου έγινε δύο ετών

Είναι σίγουρο ότι χαίρεστε πολύ που το παιδί σας έφτασε τα δυο του χρόνια και μάλιστα χωρίς να το καταλάβετε. Πότε ήταν η στιγμή που το είχατε ξαπλωμένο δίπλα σας και ακόμη δεν μιλούσε και δεν περπατούσε. Η περίοδος αυτή έχει ονομαστεί «τα τρομακτικά 2», αν και καταλαβαίνοντας τα παιδιά σας θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι και τόσο τρομακτικό.

Το παιδί μου έγινε δύο ετών

Τα παιδιά τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι είναι ξεχωριστοί άνθρωποι και ψάχνουν για την ταυτότητά τους. Θέλουν να τα κάνουν όλα μόνα τους, έχουν άποψη για τα πάντα και βέβαια επιμένουν.

Προσπαθήστε λοιπόν να δείτε – όσο αυτό είναι δυνατόν – τον κόσμο από τα δικά του μάτια. Και ενώ τους μαθαίνετε κάποια πράγματα, παίζουν, τους διαβάζετε, αυτά προσπαθούν να γίνουν ανεξάρτητα.

Αρχίστε μαθαίνοντάς τους να παίρνουν απλές απόψεις, για παράδειγμα, να επιλέξουν μεταξύ δύο ειδών φαγητού ή μεταξύ δύο διαφορετικών ρούχων.

Φυσικά και δεν πρέπει να ικανοποιείτε όλα τα παράλογα αιτήματά τους, εκτός από την ασφάλεια τους, να μη φορούν και κάτι που θα τους έκανε κακό. Εάν έχετε υπομονή και με την αγάπη που αισθάνεστε για το παιδί σίγουρα το όλο θέμα θα το δείτε ως ακόμη ένα βήμα στο μεγάλωμά του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved