Καλλυντικά μωρού: Τι είδους προϊόντα θα χρειαστείτε για την περιποίηση του μωρού

Για την καθημερινή περιποίηση και φροντίδα της επιδερμίδας του μωρού απαιτούνται καλλυντικά που να είναι σχεδιασμένα ειδικά για βρέφη.

Καλλυντικά μωρού: Τι είδους προϊόντα θα χρειαστείτε για την περιποίηση του μωρού

Είναι γνωστό ότι το δέρμα ενός νεογέννητου είναι πιο ανώριμο και πιο ευαίσθητο από το δέρμα ενός παιδιού, οπότε έχει μεγαλύτερη ανάγκη από προστασία και ενυδάτωση.

Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά προϊόντα που απευθύνονται για βρέφη. Μάλιστα υπάρχουν δύο κατηγορίες, η μία που απευθύνεται σε νεογέννητα από 0 έως 3 ετών και η άλλη, από παιδιά 3 ετών και πάνω.

Τι θα χρειαστείτε:

• Σαμπουάν και αφρόλουτρο μαζί 2 σε 1 με ουδέτερο pH, ειδικό για ευαίσθητες επιδερμίδες. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα πρέπει να προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια.
• Ενυδατικό γαλάκτωμα για μετά το μπάνιο. Βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αν το μωρό έχει ξηροδερμία, ο παιδίατρος θα σας συστήσει τι είδους κρέμα θα επιλέξετε.
• Προστατευτική κρέμα για την αποφυγή συγκάματος. Στα κορίτσια να θυμάστε ότι ο καθαρισμός γίνετε πάντα με κατεύθυνση προς τα κάτω, έτσι ώστε να μην μεταφέρονται βακτήρια από τον πρωκτό προς τον κόλπο. Πριν βάλετε την προστατευτική κρέμα, βεβαιωθείτε ότι η περιοχή είναι στεγνή.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

-Αποφύγετε να επιλέξετε βρεφικά καλλυντικά με άρωμα γιατί μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση στο παιδί.
-Προσέξτε την ημερομηνία λήξης των βρεφικών προϊόντων. Επίσης, μετά το άνοιγμά τους είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται πέραν των 6 μηνών.
-Χρησιμοποιείτε καλλυντικά που είναι για την ηλικία των παιδιών. Αν για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν είναι εφικτό, επιλέξτε προϊόντα χωρίς άρωμα, χωρίς χημικές ουσίες, χρώμα ή που να μην είναι άγνωστης προέλευσης.
-Να προτιμάμε προϊόντα που έχουν καπάκι ασφαλείας καθώς και αντλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved