O βασικός εξοπλισμός για το βρεφικό δωμάτιο

Το βρεφικό δωμάτιο είναι ο χώρος που θα φιλοξενεί το μωρό σας. Εκεί το παιδί θα περνάει τον περισσότερο χρόνο του, γι' αυτό και ο χώρος θα πρέπει να είναι φωτεινός και καθαρός, να αερίζεται σωστά και να είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες του.

O βασικός εξοπλισμός για το βρεφικό δωμάτιο

Τις πρώτες εβδομάδες μπορείτε να κοιμίζετε το νεογέννητο ακόμη και σε ένα καλάθι ή ένα πορτ-μπεμπέ, δίπλα στο κρεβάτι σας. Η κούνια του, παρ’ όλα αυτά, είναι το βασικότερο έπιπλο που θα πρέπει να αποκτήσετε. Χρειάζεστε ένα κρεβατάκι-κούνια, που θα είναι βαθύ και θα έχει προστατευτικά κάγκελα. Τα κάγκελα θα πρέπει να έχουν μικρή απόσταση το ένα από το άλλο για να μη χωράει το κεφαλάκι του μωρού και υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Είναι σε κάποιες μαμάδες χρήσιμο να έχει ρόδες και να μεταφέρεται εύκολα.

Επίσης το στρώμα του θα πρέπει να είναι ανατομικό, με τα σωστά υλικά, αρκετά σκληρό, για να στηρίζει σωστά τη σπονδυλική στήλη και με σύστημα που αλλάζει ύψος μέσα στο κρεβάτι, ανάλογα με την ηλικία του μωρού σας. Μαξιλάρι για τους πρώτους δώδεκα μήνες δεν χρειάζεται. Καλό θα ήταν να ντύσετε το κρεβατάκι-κούνια με ένα πλαϊνό προστατευτικό με βαμβακερή επένδυση, ώστε να μη χτυπάει το μωρό στα κάγκελά του, αλλά και να δημιουργεί μία αίσθηση ζεστής φωλίτσας.

Για να σκεπάζετε το μωρό σας επιλέξτε λινά και βαμβακερά σκεπάσματα. Tο χειμώνα μπορείτε να σκεπάσετε το μωρό σας με μια ελαφριά μάλλινη κουβερτούλα.

Το άλλο πολύ χρήσιμο έπιπλο, ειδικά για τους πρώτους μήνες είναι η αλλαξιέρα. Στην επιφάνειά της, θα αλλάζετε και θα περιποιείστε το μωρό χωρίς να σκύβετε ή να επιβαρύνετε τη μέση σας. Φροντίστε να ακουμπάτε το μωρό πάντα σε απαλή και ζεστή επιφάνεια. Αναζητήστε κάποιο έπιπλο που από κάτω θα έχει ευρύχωρα συρτάρια για να φυλάτε μέσα ρούχα, πάνες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Μπορεί να χρειαστείτε μια άνετη πολυθρόνα για το θηλασμό και μερικά ράφια στους τοίχους για να τοποθετηθούν εκεί διακοσμητικά και παιχνίδια.

Μπορείτε επίσης να βάψετε τους τοίχους με χαρούμεναχρώματα, δημιουργώντας ένα όμορφο περιβάλλον, με γλυκά, γαλήνια διακοσμητικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved