Τρίτο παιδί στην οικογένεια: Τι αλλάζει

Τρίτο παιδί στην οικογένεια: Για να αναζητήσετε αυτό το άρθρο  σίγουρα θα σκέφτεστε το ενδεχόμενο μιας τρίτης εγκυμοσύνης ή ήδη είστε έγκυος στο τρίτο σας παιδί και ψάχνετε να βρείτε τι σας περιμένει...

Τρίτο παιδί στην οικογένεια: Τι αλλάζει

Η σκληρή πραγματικότητα του να έχεις τρία παιδιά

Πρώτο παιδί:

Όταν μένετε έγκυος στο πρώτο παιδί, γίνεστε το κέντρο του κόσμου. Όλοι οι φίλοι σας, σας τηλεφωνούν καθημερινά, ρωτούν τι κάνετε και γενικότερα ο κόσμος περιστρέφεται γύρω σας. Εσείς από την πλευρά σας, ψάχνετε τα πάντα στο διαδίκτυο, ενώ φίλοι και συγγενείς σας βομβαρδίζουν με χρήσιμες και άχρηστες πληροφορίες.

Πολλές φορές ακούτε τις ιστορίες τοκετού των φίλων σας τρομακτικές, γιορτάζετε καθημερινά, κρατάτε ημερολόγιο, κοιτάτε τα μαγαζιά για ρούχα και υπάρχει ο πρώτος ενθουσιασμός, ζωγραφισμένος στο πρόσωπό σας.

Τέλος, φτιάχνετε με αγάπη το παιδικό δωμάτιο και όταν έρχεται η ώρα τοκετού, νιώθετε αγωνία για το πρωτόγνωρο.

3 kids

Δεύτερο παιδί:

Όταν έρχεται το δεύτερο παιδί, το πρώτο είναι το κέντρο του κόσμου. Προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον σας και η μόνη ώρα της ημέρας που έχετε, για να σκεφτείτε το δεύτερο παιδί, είναι το βράδυ που έχετε βάλει για ύπνο το πρώτο παιδί.

Αυτή τη φορά, οι συμβουλές και οι πληροφορίες των άλλων μαμάδων είναι κουραστικές. Είστε μαμά, μεγαλώνετε ήδη ένα παιδί και κυοφορείτε το δεύτερο. Ξέρετε τι να περιμένετε και αν και θέλετε πολύ ένα ημερολόγιο εγκυμοσύνης, το μικρό σας δεν σας αφήνει ούτε λεπτό σε ησυχία για να γράψετε.

Αν το φύλο του μωρού είναι διαφορετικό από το πρώτο, τότε υπάρχει η αγωνία του νέου. Άλλα ρούχα, άλλα χρώματα, άλλα... όλα. Τέλος, στο μαιευτήριο δεν έχετε τόσο άγχος, καθώς ξέρετε τι να περιμένετε.

three siblings quc3yl

Τρίτο παιδί

Όταν, έρχεται το τρίτο παιδί, έχετε δύο παιδιά που θέλουν να τραβούν την προσοχή σας. Στην πραγματικότητα, μετά από τόσους καυγάδες, φωνές και διαφορετικά προγράμματα, ξεχνάτε ότι είστε έγκυος, μέχρι τη στιγμή που κοιτάτε τη φιγούρα σας στον καθρέφτη και διαπιστώνετε μια πεταχτή κοιλίτσα.

Με ένα παιδί στο δημοτικό και ένα στον παιδικό σταθμό, δεν μπορείτε να σκεφθείτε και να ευχαριστηθείτε καθόλου την τρίτη σας εγκυμοσύνη. Πλέον, όλα τα γνωρίζετε και ξέρετε τι να περιμένετε. Δεν διαβάζετε βιβλία, δεν ψάχνετε στο διαδίκτυο, ξέρετε να αναγνωρίζετε κάθε αρρώστια, μόνο με τα μάτια καταλαβαίνετε αν τα παιδιά έχουν πυρετό.

Τόσα χρόνια μετά, έχετε πήξει στην κρέμα, τις πάνες, το κλάμα και το ντάντεμα. Βλέπετε τις φίλες σας, που επιτέλους μεγαλώνουν τα παιδιά τους, να χαλαρώνουν λίγο, να σας ζητούν να βγείτε για ένα ποτό και μόλις δουν την κοιλιά να λένε... «Ω... είσαι πάλι έγκυος».

Όσον αφορά τα πρώτα ρούχα και το δωμάτιο; Των προηγούμενων παιδιών τα ζιπουνάκια είναι μια χαρά για τους πρώτους μήνες, ενώ η κούνια στην αποθήκη είναι ό,τι πρέπει.

Όταν έρθει στον κόσμο όμως το τρίτο σας παιδί, το πρόσωπό σας θα γίνει φωτεινό, τα μάτια σας θα λάμψουν και θα νιώσετε αυτό το υπέροχο συναίσθημα, που έχετε νιώσει δυο φορές ακόμη. Θα σκεφτείτε τα παιδιά σας, πόσο γρήγορα μεγαλώνουν και θα δακρύσετε που δεν τα έχετε κοντά σας αυτή την υπέροχη στιγμή να τα αγκαλιάσετε και τα τρία μαζί. Θα κοιτάξετε τον άνδρα σας με δακρυσμένα μάτια και θα τον ευχαριστήσετε για τα τρία πολύτιμα δώρα που σας έχει χαρίσει.

Όταν βγείτε από το μαιευτήριο, θα επιστρέψετε στο σπίτι και θα νιώθετε πλήρης, γεμάτη από αγάπη. Εξάλλου τι πιο όμορφο από τρεις μικρές και ζεστές αγκαλιές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved