Βιταμίνη ω-3: Πολύτιμος σύμμαχος των παιδιών- Σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία, τα παιδιά που έχουν διαγνωσθεί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) μπορούν να επωφεληθούν από τη λήψη συμπληρώματος Ω-3 λιπαρών οξέων.

Βιταμίνη ω-3: Πολύτιμος σύμμαχος των παιδιών- Σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Τα λιπαρά οξέα τα οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του, είναι πολύ σημαντικά τόσο για τα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Σε αυτήν την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και τα ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι γνωστά για τις ευεργετικές δράσεις τους.

Βιταμίνη ω-3. Πού μπορούμε να τη βρούμε;

#Λιπαρά ψάρια
Ψάρια όπως η σαρδέλα, το σκουμπρί, ο σολωμός, η πέρκα, το λυθρίνι, η πέστροφα και ο τόνος είναι εξαιρετικές πηγές EPA και DHA, δύο ω-3 λιπαρών που συνδέονται με οφέλη για την υγεία της καρδιάς, αφού συμβάλλουν στη μείωση των τριγλυκεριδίων και βελτιώνουν τις αρρυθμίες.

#Καρύδια
Τα καρύδια είναι πολύ πλούσια σε α-λινολενικό οξύ, το οποίο ανήκει και αυτό στην κατηγορία των ω-3 λιπαρών. Προσθέστε καρύδια στο πρωινό του παιδιού σας ή ακόμη και τις σαλάτες. Μπορείτε να τα επιλέξετε ακόμη και ως ενδιάμεσα σνακ.

#Φασόλια
Τα διάφορα είδη φασολιών είναι πηγή α-λινολενικού οξέος.

#Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι, το λάχανο και το σπανάκι περιέχουν α-λινολενικό οξύ.

#Σπόροι
Διάφοροι σπόροι όπως ο λιναρόσπορος, ο κολοκυθόσπορος, ο παπαρουνόσπορος και το σουσάμι είναι επίσης μερικές καλές πηγές α-λινολενικού οξέος.

#Ταχίνι
Ακομη και οι δύο κουταλιές ταχίνι κρύβουν σε περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά, 0,1 γρμ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved