Τι να κάνετε τα παιχνίδια που δεν χρειάζονται πια τα παιδιά σας

Τα παιδιά μας μεγαλώνουν και μαζί τους μικραίνει ο χώρος αποθήκευσης των παιχνιδιών τους. Είναι αλήθεια πως τα παιδιά αποκτούν ένα συναισθηματικό δέσιμο με τα παιχνίδια τους και δύσκολα τα αποχωρίζονται.

Τι να κάνετε τα παιχνίδια που δεν χρειάζονται πια τα παιδιά σας

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Όμως, αν το διαχειριστείς σωστά, τότε τα παιδιά δεν θα έχουν αντίρρηση να αποχωριστούν ακόμη και το πιο αγαπημένο τους αρκουδάκι.

1. Συγγενείς
Μία λύση είναι να δώσεις τα παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν πλέον τα παιδιά σε ξαδερφάκια ή σε κάποιο βαφτιστήρι. Έτσι τα παιδιά συνεχίζουν να έχουν το συναισθηματικό δέσιμο με τα παιχνίδια τους. Πρώτα πρώτα φρόντισε να τους έχεις εξηγήσει πως τα μικρά παιδιά χρειάζονται περισσότερο το αγαπημένο τους παιχνίδι, ενώ θα συνεχίσουν να το «προσέχουν».

Kids toys help child physical development

2. Επισκέπτες
Μπορείτε, κατόπιν συμφωνίας με το παιδί, να τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί όλα εκείνα τα παιχνίδια που το παιδί δεν χρησιμοποιεί πλέον. Στη συνέχεια θα πρέπει να του εξηγήσετε τη σημασία του να χαρίζεις τα πράγματά σου. Έπειτα, όταν κάποιο παιδί σας επισκέπτεται στο σπίτι, θα μπορεί να επιλέγει ένα ή και περισσότερα παιχνίδια για να πάρει μαζί του, σαν ένα μικρό... δωράκι. Έτσι, θα μάθεις στο παιδί να χαρίζει με μεγαλύτερη ευκολία.

3. Ιδρύματα
Μπορείς να μαζέψεις όλα τα παιχνίδια του μικρού σου ζιζάνιου, να τα κατηγοριοποιήσεις ανάλογα με την ηλικία (βρεφικά/παιδικά), να τηλεφωνήσεις σε κάποιο ίδρυμα και να ρωτήσεις αν τα δέχονται ώστε να πας μία μέρα και να τα αφήσεις. Καλύτερα θα είναι να επισκεφτείτε αυτό το ίδρυμα παρέα και να ευχηθείτε στα παιδιά να περάσουν όμορφες στιγμές με τα νέα τους παιχνίδια.

Toy Injuries up 40

4. Εκκλησία
Τοποθέτησε σε ένα χαρτόκουτο όλα εκείνα τα παιχνίδια που δεν χρειάζεστε πλέον στο σπίτι και παρέα με το αγγελούδι σου πάτε στην ενορία της γειτονιάς σας και δωρίστε τα παιχνίδια. Μάλιστα, μπορείς να το συνδυάσεις και με ρούχα που δεν φορά πλέον το παιδί σου. Εξηγήστε στο παιδί πως κάποια παιδιά δεν έχουν την πολυτέλεια να αγοράσουν καινούργια παιχνίδια.

Προσοχή: Δεν δίνουμε παιχνίδια χαλασμένα, π.χ. αυτοκινητάκια που τους λείπει έστω και μία ρόδα ή παζλ που τους λείπουν κομμάτια ή κούκλες... κουρεμένες. Κανένα παιδί δεν θα θέλει να παίξει με ένα τέτοιο παιχνίδι –ούτε το δικό σου.

Τέλος, θα είμαι ειλικρινής: Αν και η ηλικία μου σε λίγες ημέρες θα έχει για πρώτη φορά το 3 μπροστά, δεν έχω καταφέρει ακόμη να αποχωριστώ το αρκουδάκι που μου είχε φέρει ο... Άγιος Βασίλης στα 2 μου έτη. Κάνε κι εσύ μια υποχώρηση και κράτησε για το παιδί σου ό,τι το συνδέει περισσότερο με τη βρεφική ή παιδική του ηλικία. Όσο κι αν φαίνεται κουτό, η αξία είναι ανεκτίμητη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved