Τι ζητάνε σήμερα τα παιδιά στις διακοπές

Όσο τα παιδιά είναι μικρά, οι γονείς μπορούν να προγραμματίσουν και να οργανώσουν τις διακοπές τους πολύ πιο εύκολα.

Τι ζητάνε σήμερα τα παιδιά στις διακοπές

Επιλέγουν το μέρος που θα ξεκουραστούν και...προσεύχονται να μην αρρωστήσουν τα παιδιά ή να προσαρμοστούν γρήγορα χωρίς πολλές γκρίνιες.

Τα προβλήματα για τα τους γονείς αρχίζουν όταν τα παιδιά τους είναι από 10 χρονών και πάνω. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά, που έχουν ξεφύγει από το παιδικό πρόγραμμα και οδεύουν ολοταχώς προς την εφηβεία, συνεχώς βαριούνται.

Βαριούνται να πάνε διακοπές χωρίς τους φίλους τους, βαριούνται να είναι συνεχώς στο ίδιο μέρος αλλά κουράζονται και με τις συνεχείς μετακινήσεις, και γενικώς θέλουν κάτι άλλο από αυτό που ζουν!

Εκείνο όμως που θεωρούν αδιανόητο είναι να πάνε διακοπές και να μην έχουν ίντερνετ! Το διαδίκτυο, μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για να περάσει η οικογένεια καλά στις διακοπές. Ακόμα και αν οι γονείς έχουν επιλέξει ένα ωραίο νησί με τυρκουάζ παραλίες είναι πιθανό μετά από μία ώρα να ακουστούν τα πρώτα παράπονα για την έλλειψη WI-FI!

«Το ερώτημα είναι πώς οι γονείς σκηνοθετούν τις διακοπές», παρατηρεί η σχολική ερευνήτρια Μπετίνα Χανόβερ από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και μεταδίδει η Deutsche Welle .«Είναι σημαντικό να καταφέρνουν οι γονείς να μεταδίδουν στα παιδιά τους την ιδιαιτερότητα των διακοπών. Οι σπαστές διακοπές έχουν τον κίνδυνο να μεταβληθούν σε μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία, αλλά εδώ έρχεται ο ρόλος των γονέων που θα πρέπει να μιλήσουν με τα παιδιά τους, να τους εξάψουν τη φαντασία και να τους προκαλέσουν τη χαρά της προσμονής, όπως γίνεται και με το ημερολόγιο εν όψει Χριστουγέννων».

Παλαιότερα μετά τις διακοπές υπήρχε άλλη μια στιγμή που περίμενε κανείς με ανυπομονησία. Ήταν όταν έπαιρνε τις φωτογραφίες των διακοπών από τον φωτογράφο με το αρνητικό φιλμ. Μεγάλη η ανακούφιση όταν οι φωτογραφίες δεν ήταν κουνημένες ή όταν το ηλιοβασίλεμα δεν είχε «καεί».

Και σήμερα; Όλες οι εντυπώσεις μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο Instagram και στα κινητά φυσικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved