Δε φαντάζεστε από τι εξαρτάται αν τα παιδιά θα φάνε ή όχι τα λαχανικά τους....

Μια πρόσφατη έρευνα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ έδειξε ότι 9 στα 10 παιδιά δεν παίρνουν τις συνιστώμενες ημερήσιες μερίδες λαχανικών.

Δε φαντάζεστε από τι εξαρτάται αν τα παιδιά θα φάνε ή όχι τα λαχανικά τους....

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Texas A & M υποστήριξαν όμως πρόσφατα ότι βρήκαν το μυστικό για να τρώνε όλα τα παιδιά τις τροφές που δεν συμπαθούν πολύ και μάλιστα με ευχαρίστηση! Μελέτησαν τα υπολείμματα στα πιάτα 8.500 μαθητών και διαπίστωσαν ότι αυτό που κάνει τη διαφορά για το αν τα παιδιά καταναλώνουν τα λαχανικά τους είναι... το τι είδους τροφή συνοδεύουν!

Αν τα λαχανικά συνοδεύουν ένα κομμάτι πίτσας, τα παιδιά σίγουρα δε θα τα επιλέξουν. Αλλά αν συνοδεύουν κάτι που δεν τους είναι και τόσο γοητευτικό, τότε τα παιδιά θα φάνε με χαρά τα γνωστά τους και μέχρι τότε άγευστα, λαχανικά!

Η έρευνα δείχνει και κάτι ακόμη, ένα βήμα πιο πέρα. Οταν τα ορεκτικά ενός μενού, τους φαίνονται αδιάφορα ή μη θελκτικά, τότε θα προτιμήσουν να καταβροχθίσουν μία ψητή πατάτα, την οποία πιθανόν δε θα είχαν επιλέξει αν προσφερόταν ως συνοδευτικό ενός μπεργκερ.

Οι αλλαγές δε θα γίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε τα παιδιά ως δια μαγείας θα αρχίσουν να τρώνε λαχανικά, αλλά αυτή η έρευνα είναι μια καλή αρχή για ένα πιο σωστό προγραμματισμό των μενού στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κάθε βαθμίδας που προσφέρουν φαγητό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved