Choking game: Η νέα επικίνδυνη μόδα των εφήβων στο ίντερνετ που οδηγεί στο θάνατο

Ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει στο διαδίκτυο ένα νέο παιχνίδι, το choking game.

Choking game: Η νέα επικίνδυνη μόδα των εφήβων στο ίντερνετ που οδηγεί στο θάνατο

Σύμφωνα με τους κανόνες του επικίνδυνου αυτού παιχνιδιού ο έφηβος «ζωντανά» πρέπει να δέσει σφιχτά γύρω από το λαιμό του μία ζώνη ή ένα σχοινί, και λίγο πριν χάσει τις ασθήσεις του να χαλαρώσει το σφίξιμο ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει!

Πριν από μερικές ημέρες ένα 12 χρονο αγόρι, ο Karnel Haughton άφησε την τελευταία του πνοή ενώ έπαιζε το συγκεκριμένο «παιχνίδι». Τον βγήκε αναίσθητο η μητέρα του στο δωμάτιό του και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν μπόρεσε να σωθεί. Ο θάνατός του θεωρείται ανεξήγητος και εικάζεται ότι προήλθε από ασφυξία. Ωστόσο, αναμένεται η τελική έκθεση του ιατροδικαστή προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως τα ακριβή αίτια.

karnel haughton

Η οικογένεια του άτυχου αγοριού ισχυρίζεται ότι ο γιος της πέθανε από ασφυξία και θεωρεί υπαίτιο το παιχνίδι. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει και από τις καταθέσεις των φίλων του.

Η καλύτερη φίλη της μητέρας του 12χρονου ανέβασε μια προειδοποίηση στο facebook που κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου μέσω των social media με στόχο να ενημερώσει όσο περισσότερους γονείς μπορεί για το choking game: "Η καλύτερή μου φίλη Gemma έχασε τον γιο της Karnel Haughton που ήταν μόλις 12 ετών. Ήταν τεράστιο σοκ για όλους και είμαστε απολύτως συντετριμμένοι. Ήταν ένα όμορφο, κοινωνικό, έξυπνο και εξωστρεφές αγόρι", έγραψε η Bee Bailey.

Tο «choking game» ή αλλιώς το «παιχνίδι του πνιγμού» ξεκίνησε ήδη από το 2015 δειλά δειλά να παίζεται μεταξύ των εφήβων που αναζητούσαν ένα παιχνίδι που θα τους ανεβάζει την αδρεναλίνη. Αρκετοί θάνατοι αποδόθηκαν σε αυτό ενώ εκτιμάται ότι 250 έως 1.000 παιδιά πεθαίνουν μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο λόγω του παιχνιδιού.

Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης πως συνηθίζεται μεταξύ παιδιών ηλικίας 9-16 ετών, ενώ περίπου 25% των παιδιών δηλώνει ότι το έχει δοκιμάσει έστω και μία φορά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved