Summer Camp 2016: 16 προτάσεις για να απασχοληθεί δημιουργικά το παιδί το καλοκαίρι

Η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και το άγχος των γονιών πλέον είναι τι θα κάνουν τα παιδιά. Ακόμα και αν υπάρχει η δυνατότητα να τα κρατήσει κάποιος, ο ελεύθερος χρόνος που διαθέτουν είναι άπλετος οπότε η δημιουργική απασχόλησή τους, έστω για κάποιες ώρες, κρίνεται σχεδόν επιβεβλημένη.

Summer Camp 2016: 16 προτάσεις για να απασχοληθεί δημιουργικά το παιδί το καλοκαίρι

Σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν Summer Camps που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια και καλύπτουν όλα τα γούστα. Εμείς συγκεντρώσαμε ορισμένα από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε. Εκείνο που θα πρέπει να λάβετε υπ όψιν σας πριν καταλήξετε σε ένα summer camp είναι αν ταιριάζει στις ανάγκες του παιδιού σας και αν πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, που είναι και το πιο σημαντικό.

Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Η ΚΑΕ ανακοινώνει τη διεξαγωγή Καλοκαιρινού Camp δύο περιόδων (4-9 και 11-16 Ιουλίου) για αθλητές ηλικίας ετών 9-14( γεννημένοι 2002-2007) στις εγκαταστάσεις του ALL STARS ARENA, στο Ο.Α.Κ.Α.

ed2048d5cfe6334b2719c2b134633cef L


Με στόχο την ατομική βελτίωση και την εκμάθηση των βασικών αρχών του μπάσκετ το έμπειρο προπονητικό τιμ της Ακαδημίας μας σε συνεργασία με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους θα προπονήσει τους νεαρούς αθλητές αποκαλύπτοντας τους τα μυστικά του αθλήματος μέσω ενός εξειδικευμένου προγράμματος για μικρές ηλικίες.Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο για αρχάριους και προχωρημένους αθλητές. Κάθε γκρουπ χωρίζεται βάσει ηλικίας, δυναμικότητας και είναι προσαρμοσμένο έτσι ώστε οι νεαροί αθλητές να εξελίξουν τις ικανότητες τους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• 08:30 Προσέλευση των αθλητών στις εγκαταστάσεις
• 09:00 Πρωινή ενημέρωση και μετάβαση στους σταθμούς
• 09:15 Πρόγραμμα Προθέρμανσης και Διατάσεων (Stretching)
• 09:30 Προπόνηση σε σταθμούς / Διαγωνισμοί δεξιοτήτων
• 11:30 Αγώνες 5on5 & 3on3
• 12:30 Ξεκούραση- γεύμα
• 13:00 Συγκέντρωση αθλητών – Ομιλίες καλεσμένων
• 13:30 Διαγωνισμοί δεξιοτήτων
• 14:30 Συγκέντρωση αθλητών – Αποχώρηση

pictu


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
• Μικρός αριθμός παιδιών ανά ομάδα ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα στη διδασκαλία.
• Ιατρική ομάδα που βρίσκεται πάντα στο χώρο των προπονήσεων προκειμένου να παρέχεται η μέγιστη ασφάλεια.
• Ομιλίες και σεμινάρια με θέματα που αφορούν στις τεχνικές του αθλήματος.
• Επισκέψεις διακεκριμένων καλεσμένων με στόχο να συμβουλεύσουν τους νεαρούς αθλητές και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί τους.
• Σάντουιτς και χυμός για τους αθλητές.
• Διεξαγωγή διαγωνισμών με πλούσια δώρα και πολλές εκπλήξεις.
• Αξιολόγηση – Μετρήσεις του κάθε αθλητή.
• Προπονητικό T-Shirt σε όλους τους συμμετέχοντας με την εγγραφή.
• Δυνατότητα μεταφοράς με πούλμαν από κεντρικά σημεία της Αθήνας.

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

*Η έκπτωση ισχύει για το δεύτερο παιδί που επιθυμεί να λάβει μέρος στο Summer Camp.
Δηλώστε συμμετοχή στο: http://www.paobcacademy.gr/news/club-news/item/100-sumemr-camp-2016
ή στα γραφεία της Ακαδημίας μας, στα γήπεδα ALL STARS ARENA, Ο.Α.Κ.Α (Δευτ.- Παρ. 16.30-20.30) & Σαβ/κο (10.00-15.00)
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :
T: 210-3503279 (Δευτ. –Παρ 10.00-18.00) & 210-6107010 (Δευτ.-Παρ 16.30-20.30 κ’ Σαβ/κο 10.00-15.00)
E-mail: info@paobcacademy.gr
Web: http://www.paobcacademy.gr/

Paradise Park: Στο πάρκο λειτουργεί για έκτη συνεχή χρονιά Summer Camp, μια Ημερήσια κατασκήνωση, με σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας και ασφάλειας. Βρίσκεται στην συμβολή της Εθνικής οδού με την Αττική οδό, στον κόμβο της Μεταμόρφωσης.Πρόκειται για Ημερήσια Κατασκήνωση που στόχο έχει να προσφέρει δημιουργική απασχόληση στα παιδιά κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών, και την ιδανικότερη εναλλακτική λύση στην ανάγκη των εργαζομένων γονιών να προσφέρουν ψυχαγωγία, άθληση και βιωματικές δράσεις στα παιδιά τους!

867519228d1d5325856fc61d710ded0e XL


Το πρόγραμμα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις σε παιδιά ηλικίας 4-14ετών από τη λήξη του σχολικού έτους μέχρι τις οικογενειακές διακοπές (20 Ιουνίου - 5 Αυγούστου).
Το πρόγραμμα των παιδιών είναι σχεδιασμένο από την επιστημονική και εκπαιδευτική ομάδα του Paradise Park. Οι εκπαιδευτές είναι παιδαγωγοί και καθηγητές Φυσικής αγωγής με μεγάλη εμπειρία στην απασχόληση παιδιών. Τα παιδιά χωρίζονται σε ολιγομελής ομάδες με κριτήριο την ηλικία και το φύλο.
Υπάρχει μόνιμη παρουσία Ιατρού και ομάδας παροχής Πρώτων βοηθειών.
Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο Summer Camp καλύπτονται από ιδιωτική ασφάλιση.
Το Summer Camp λειτουργεί σε εβδομαδιαίες περιόδους και το ημερήσιο πρόγραμμα είναι καθημερινό (εκτός σαββατοκύριακου) από τις 08:00 έως τις 16:00. Για όσους μένουν μακριά από τις εγκαταστάσεις μας υπάρχει δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης των παιδιών με σχολικά λεωφορεία («πόρτα – πόρτα», με επιπλέον κόστος).
Το Summer Camp πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εκπαιδευτήριων Ελληνοαγγλική αγωγή, Σχολή Χατζήβεη, Εκπαιδευτήρια Μάνεση και Μοντεσσοριανά Σχολεία.
Στα παιδιά παρέχεται πλήρης διατροφή με πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό σε συνεργασία με το Ιγγλέσης Catering.
Η Ημερήσια κατασκήνωση του Paradise Park συνεργάζεται με ταμεία, οργανισμούς και εταιρίες.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή των παιδιών θα πρέπει να συμπληρωθεί από τον γονέα η “αίτηση συμμετοχής” και να αποσταλεί (info@paradisepark.gr ) ή παραδοθεί μαζί με την “ιατρική βεβαίωση” στο Paradise Park (έντυπα θα βρείτε στο Paradise Park και στο www.paradisepark.gr.)

Το πρόγραμμα του καλοκαιριού του 2016 διαμορφώνεται ως εξής:
1η εβδομάδα – 20 Ιουνίου έως 24 Ιουνίου
2η εβδομάδα - 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου
3η εβδομάδα - 4 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου
4η εβδομάδα - 11 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου
5η εβδομάδα - 18 Ιουλίου έως 22 Ιουλίου
6η εβδομάδα - 25 Ιουλίου έως 29 Ιουλίου
7η εβδομάδα - 1 Αυγούστου έως 5 Αυγούστου

Το κόστος συμμετοχής ανά εβδομάδα είναι : 135€ για μία εβδομάδα και 125€ η εβδομάδα για δύο και περισσότερες εβδομάδες. Υπάρχει έκπτωση 5% στα αδέλφια.Το κόστος της μετακίνησης είναι 35€ ανά εβδομάδα (Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 23%).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Summer Camp στην ιστοσελίδα http://www.paradisepark.gr/summer-camp.html

Χαρισμάθεια: Δεν είναι πιο ενδιαφέρον τα παιδιά να περνάνε το χρόνο τους ανακαλύπτοντας στη φύση από το να αποχαυνώνονται στην τηλεόραση;

Προσφέρουμε στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία για να συνεργαστούν, να μάθουν και να δημιουργήσουν παίρνοντας μέρος σε ένα θεματικό παιχνίδι! Δύο περίοδοι που θα προσφέρουν εμπειρίες και δυνατές συγκινήσεις στους μικρούς εξερευνητές!

banner summer 1

Πρώτη περίοδος - Ο Γύρος του Κόσμου σε 10 μέρες!
Ο Φιλέας Φογκ επισκέπτεται τους μικρούς εξερευνητές και αναφέρει το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το αερόστατό του. Ζητάει την βοήθεια των παιδιών, τα οποία κάθε μέρα με την νέα γνώση που αποκτούν δίνουν ώθηση στο αερόστατο για ένα νέο ταξίδι. Σκοπός; Να βοηθήσουν τον Φιλέα να φτάσει στον προορισμό του μέχρι την 10η ημέρα και να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα! Παρέα λοιπόν κάθε μέρα επισκέπτονται και έναν νέο πολιτισμό, ο οποίος ντύνει την κάθε δραστηριότητα με τρόπο ξεχωριστό!
Διάρκεια: 17-26 Ιουνίου
Ηλικίες: Παιδιά 7 με 12 ετών
Τόπος: Στενή Εύβοιας
Κόστος Day-camp: 440€
Κόστος με διαμονή: 540€
Παροχές: Διατροφή 5 γευμάτων και Διαμονή σε 4κλινα δωμάτια
Αιτήσεις μέχρι 15 Ιουνίου στο gifted@charismatheia.edu.gr
Έκπτωση 50€ για αιτήσεις μέχρι 31 Μαΐου

Δεύτερη Περίοδος - Τα 7 Θαύματα του Κόσμου!
Το βιβλίο της Παγκόσμιας Ιστορίας βρίσκεται στα χέρια των μικρών εξερευνητών. Οι σελίδες από τα 7 Θαύματα του Κόσμου έχουν καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος τους και τα παιδιά καλούνται να ξαναγράψουν την Ιστορία! Επισκέπτονται κάθε μια από τις επτά μεγάλες πόλεις της Αρχαιότητας και εκμεταλλευόμενοι τις πρώτες ύλες της γης τις οποίες αποκτούν μέσα από δραστηριότητες και παίρνουν μέρος στην αέναη πορεία της προόδου. Αφήνουν το σημάδι τους στην ιστορία του πολιτισμού, κατασκευάζοντας ένα αρχιτεκτονικό Θαύμα, το οποίο πρέπει να αντέξει στο πέρασμα των αιώνων!
Διάρκεια: 26 Ιουνίου με 10 Ιουλίου
Ηλικίες: 7-12 ετών και 13-17 ετών
Τόπος: Στενή Εύβοιας
Κόστος Day-camp: 640€
Κόστος με διαμονή: 780€
Παροχές: Διατροφή 5 γευμάτων και διαμονή σε 4κλινα δωμάτια

Αιτήσεις μέχρι 24 Ιουνίου στο gifted@charismatheia.edu.gr
Έκπτωση 50€ για αιτήσεις μέχρι 15 Ιουνίου
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και χρήση Ξένης Γλώσσας, ενώ οι παράλληλες δραστηριότητες που θα γεμίζουν στην απογευματινή ζώνη θα περιλαμβάνουν: Ρομποτική, Κατασκευή ιστοσελίδας , Θεατρικό παιχνίδι - Κινητική έκφρασημ , Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική,Περιβαλλοντική εκπαίδευση- Εργαστήρι ανακύκλωσης, Δημιουργική γραφή - Αφήγηση παραμυθιών, Ταχυδακτυλουργικά κόλπα - juggling, Κινηματογράφος - Σκηνοθεσία, Αποκρυπτογράφηση - Κώδικες, Δημοσιογραφία

Πάρε μέρος και εσύ!
Ενημερωθείτε για το είναι η Χαρισμάθεια εδώ: http://charismatheia.edu.gr/

Women On Top: Το πρώτο Summer Camp για ελεύθερες επαγγελματίες, μικρές επιχειρηματίες και άνεργες που αναζητούν δουλειά, είναι εδώ!

photo 1441109296207 fd911f7cd5e5 e1464169138911

Από τις 13 ως τις 24/6/2016, το δίκτυο mentoring Women On Top soυ δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις καθημερινά σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, να δουλέψεις ήσυχα με το laptop σου σε έναν υπέροχο χώρο, να γνωριστείς με άλλες γυναίκες που βρίσκονται σε αντίστοιχη φάση μ' εσένα και να φορτίσεις τις μπαταρίες της δημιουργικότητάς σου. Αν είσαι και μαμά, θα μπορείς να έχεις και φουλ δημιουργική απασχόληση για το ή τα παιδιά σου τις ώρες που θα δουλεύουμε μαζί από επαγγελματίες της Nannuka.

Τα εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης θα πραγματοποιούνται καθημερινά μεταξύ 10.00-15.00 και οι θεματικές τους περιλαμβάνουν:

- Φτιάξε εύκολα το δικό σου site ή blog
- Blogging για επαγγελματική ανάπτυξη
- Διαχείριση χρόνου
- Networking για όλες (+ Πώς μπορείς να βρεις τον ιδανικό συνεργάτη για το επόμενο πρότζεκτ σου)
- Ικανότητες και τεχνικές διαπραγμάτευσης.
- Φτιάξε εύκολα το Business plan της επιχείρησής σου
- Social media για ελεύθερες επαγγελματίες, μικρές επιχειρηματίες και άνεργες
- Αναζήτηση χρηματοδότησης για τις ιδέες σου
- Τι θα γίνεις τελικά όταν μεγαλώσεις;
- Πάρε τον έλεγχο των οικονομικών σου στα χέρια σου
- Έξυπνη αναζήτηση εργασίας (ακόμα κι αν έχεις μείνει για αρκετό καιρό εκτός)
- Soft skills για εργαζόμενες μαμάδες

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι προαιρετική -το σίγουρο είναι ότι 9.00-15.00 θα μπορείς να χρησιμοποιείς τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του -ισμός για να δουλέψεις, να προγραμματίσεις και να δικτυωθείς.

Το πλάνο του 15νθημέρου θα περιλαμβάνει και πρωινή γιόγκα, μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό για όσες θέλουν, πολλές γνωριμίες και φανταστικές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Το κόστος του Summer Camp διαμορφώνεται ως εξής:

  • Θέση στο workspace και συμμετοχή στα καθημερινά εργαστήρια: 90 ευρώ + ΦΠΑ/εβδομάδα
  • Θέση στο workspace και συμμετοχή στα καθημερινά εργαστήρια + δημιουργική απασχόληση για 1 παιδί: 155 ευρώ + ΦΠΑ/εβδομάδα
  • Δημιουργική απασχόληση για κάθε επιπλέον παιδί: 70 ευρώ + ΦΠΑ/εβδομάδα

Στις παραπάνω τιμές ισχύει 10% έκπτωση για όσες συμμετάσχουν και στις 2 εβδομάδες, εξοφλήσουν τη συμμετοχή τους έως 31 Μαίου ή/και δηλώσουν συμμετοχή μαζί με μία συνεργάτιδα ή φίλη τους.

Πότε: 13-17/6 και 20-24/6, καθημερινά από τις 9.00 έως τις 15.00
Πού: Στο χώρο τέχνης –ισμός, Ευπατρίδων 17 & Τριπτολέμου, Γκάζι

Δήλωση συμμετοχής: http://goo.gl/forms/WlchppqnkXkclqrv2
Περισσότερες πληροφορίες: info@womenontop.gr

Το αναλυτικό πρόγραμμα των workshops το 15νθημέρου έχει ως εξής:

Δευτέρα 13/6 10.00-12.00 Negotiation Κυριάκος Πιερρακάκης
Πώς μπορούμε να διαπραγματευόμαστε καλύτερα ως επαγγελματίες, ως γυναίκες, ως συνάδελφοι, ως σύνεργάτες; Ποια είναι τα στοιχεία της προσωπικότητας ή της εκπαίδευσής μας που μπορεί να μας εμποδίσουν να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά και δίκαια την αμοιβή, τους όρους, τον καταμερισμό που μας αξίζει και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δουλέψουμε με αυτά, από σήμερα κιόλας;

Τρίτη 14/6 13.00-15.00 Networking Ιλιάδα Κοθρά
Τι είναι αλήθεια το περιβόητο networking; Δημόσιες σχέσεις χωρίς αποτέλεσμα; Χάσιμο χρόνου με ετερόκλητους ανθρώπους; Και, μεταξύ μας, το χρειαζόμαστε; Ελάτε να μιλήσουμε για τη σημασία του ''δικτυώνομαι''. Για τα λάθη που κάνουμε σε αυτή μας την προσπάθεια. Για το online και το offline networking. Για το πώς προσεγγίζουμε τους κατάλληλους συνεργάτες και τους ανθρώπους που θαυμάζουμε. Για το πώς ξεπερνάμε το φόβο της προσωπικής έκθεσης και το ρόλο της αυτοπεποίθησης. Για το πώς χτίζουμε εποικοδομητικές σχέσεις και το πότε είναι η στιγμή να “σταματήσουμε” την προσπάθεια.

Τετάρτη 15/6 12.30-14.30 Personal Finance Εύα Σταυρινάκη
Νιώθετε πως έχετε τον έλεγχο των οικονομικών σας; Η αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων μας αποτελεί καίριο ζήτημα για την επιτυχία οποιουδήποτε εγχειρήματος. Πάνω απ’ όλα, όμως, αποτελεί μία ευκαιρία προσωπικής ενδυνάμωσης και κινητοποίησης. Βασικός στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι η εισαγωγή στις αρχές διαχείρισης χρημάτων με βάση τις αξίες και τους στόχους του καθενός από μας.

Πέμπτη 16/6 11.00-14.00 Wordpress/Blogging Τ. Μπουγιούρης/Στ. Κάσδαγλη
Ένα εργαστήριο για όσες θέλουν να μάθουν πώς να δημιουργούν εύκολα και οικονομικά τα δικά τους blogs και sites αλλά και πώς να δημιουργούν άμεσα και αποτελεσματικά περιεχόμενο για το ίντερνετ. Ο Τάκης Μπουγιούρης θα μας οδηγήσει βήμα-βήμα στην τεχνική δημιουργία μιας ιστοσελίδας σε πλατφόρμα Wordpress, ενώ η Στέλλα Κάσδαγλη θα μας βοηθήσει να βρούμε τη φωνή και το ύφος μας, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη δική μας ταυτότητα μέσα από το καινούριο μας ιντερνετικό “σπίτι”.

Παρασκευή 17/6 12.00-14.00 Χρηματοδότηση Μαρίσα Αντωνοπούλου
Ελάτε να μάθουμε για το μικροδανεισμό, τον πιο προσβάσιμο τρόπο για να χρηματοδοτήσετε κάποιο καινούριο πρότζεκτ ή επιχειρηματική σας ιδέα.

Δευτέρα 20/6 11.00-13.00 Time management Στέλλα Κάσδαγλη
Πώς αξιοποιεί πραγματικά και διαχειρίζεται το χρόνο της μια ελεύθερη επαγγελματίας, έτσι ώστε να ισορροπεί αποτελεσματικά την επαγγελματική ζωή με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, την ψυχαγωγία και τους μακροχρόνιους στόχους της; Για όσες νιώθουν ότι ποτέ δεν τα προλαβαίνουν όλα και πάντα τρέχουν με άγχος και ενοχές, αυτό το εργαστήριο θα προτείνει πολλά εργαλεία.

Τρίτη 21/6 11.00-13.00 Social media Ιωάννα Αναγνώστου
Τα social media δεν είναι πια απλώς πλατφόρμες επικοινωνίας, αλλά πολύ ισχυρά εργαλεία προώθησης της οποιασδήποτε δουλειάς μας. Σ’ αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε πώς να τα αξιοποιούμε αποτελεσματικά ώστε να επικοινωνήσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, να χτίσουμε το επαγγελματικό προφίλ μας, να κερδίσουμε πελάτες, συνεργάτες και υποστηρικτές, με τρόπο που να ταιριάζει στη προσωπικότητα και τη δουλειά μας.

Τετάρτη 22/6 11.00-14.00 Job search (& find) Εύα Καραμαργιού/Στ. Κάσδαγλη
Εσύ τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις; Κι αν το αποφασίσεις, πώς θα το βρεις; Σ’ αυτό το εργαστήριο, θα μοιραστούμε τρόπους και εργαλεία για να ανακαλύψουμε καινούρια μονοπάτια επαγγελματικού προσανατολισμού, ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ιδέα για το τι θέλουμε να κάνουμε επαγγελματικά. Και βέβαια θα εξερευνήσουμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας, την επικοινωνία με υποψήφιους εργοδότες, το χτίσιμο ενός επαγγελματικού προφίλ και την αποτελεσματική προώθηση του βιογραφικού μας.

Πέμπτη 23/6 11.00-13.00 Skills working parent Βένια Δεληκατερίνη
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία εργαζόμενη μητέρα είναι ήδη μεγάλες. Όταν ασκεί ελεύθερο επάγγελμα γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, αφού καλείται να αντεπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους και σχέσεις, να εξισορροπήσει κατάλληλα τις δικές της ανάγκες, τις ανάγκες της εργασίας της και τις ανάγκες των Σημαντικών της Άλλων. Στην προσπάθειά της μπορεί να βιώσει σύγκρουση, ενοχή, ματαίωση, θυμό, απογοήτευση και άλλα δύσκολα συναισθήματα. Στο εργαστήρι αυτό θα εστιάσουμε σε ιδέες και τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν μία εργαζόμενη μαμά να κάνει ποιοτικούς τους διαθέσιμους πόρους της και να είναι ουσιαστικά παρούσα στις διάφορες πλευρές της ζωής της.

Παρασκευή 24/6 11.00-13.00 Business planning Αριάδνη Λαδά

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

190X160 SUMMER CAMP thumbnail

Για τέσσερις εβδομάδες, η Τεχνόπολη και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με τις «Μικρές Ιστορίες», διοργανώνουν το πιο πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού, με παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο, εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, video animation, ζωγραφική, χορό και όχι μόνο...

Για παιδιά από 6 έως 12 ετών, από τις 8.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα!

Το Summer Camp περιλαμβάνει τέσσερις περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα:

• Την 1η εβδομάδα (21-24 Ιουνίου), με θέμα «Ο γύρος του κόσμου σε...μία εβδομάδα», ανακαλύπτουμε τις πέντε γωνιές του κόσμου! Ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες ενώ δοκιμάζουμε νέες, εξωτικές γεύσεις.

• Τη 2η εβδομάδα (27 Ιουνίου-1 Ιουλίου), με θέμα «Σχήματα και χρώματα», τα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά, έρχονται σε επαφή με τη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη και ασχολούνται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και άλλους τρόπους προσωπικής έκφρασης.

• Την 3η εβδομάδα (4-8 Ιουλίου), με θέμα «Δημιουργίες με νέες τεχνολογίες», τα παιδιά μυούνται στα μυστικά της κινούμενης εικόνας, γράφουν το σενάριο , δημιουργούν ήρωες και φτιάχνουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους animation. Παράλληλα, συναρμολογούν και προγραμματίζουν ρομποτάκια σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής.

• Την 4η εβδομάδα (11-15 Ιουλίου), με θέμα «Μαθαίνω το σώμα μου», μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, πολύ χορό και γυμναστική ανακαλύπτουμε το σώμα μας, μαθαίνουμε να τρώμε σωστά και να ζούμε καλύτερα.

Summer Camp 2016
21 Ιουνίου-15 Ιουλίου 2016
1η περίοδος: 21-24 Ιουνίου, 8.00-16.00
Κόστος: 115 ευρώ

2η, 3η & 4η περίοδος: 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου, , 4-8 Ιουλίου & 11-15 Ιουλίου, 8.00-16.00
Κόστος: 120 ευρώ
Για παιδιά από 6 έως 12 ετών

Παρέχεται καθημερινά δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα εγκεκριμένο από παιδίατρο. Ρωτήστε για τα πακέτα εκπτώσεων στα αδέρφια ή στην περίπτωση που επιλέξετε περισσότερες από μία εβδομάδες.

Κρατήσεις από τις 17 Μαΐου 2016.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
www.technopolis-athens.com
Τηλ.: 210 3475535, 210 3461589, 210 3475518
Fax: 210 3413228
E-mail: info@athens-technopolis.gr, gasmuseum@athens-technopolis.gr
http://www.infokids.gr/tag/summer-camp

-Καλλιτεχνικό camp- Βοτανικός Κήπος Χαϊδαρίου: Ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5-11 ετών κάτω από την μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μια από τις πιο δυναμικές Ελληνικές ομάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, θα χαρίσει στα παιδιά μια ξεχωριστή επαφή με τη φύση αλλά και την Τέχνη! Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι του κόσμου θα εμπλουτίσουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών αλλά ταυτόχρονα θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν και να ανακαλύψουν έννοιες όπως η διαφορετικότητα, η συνύπαρξη με τους ανθρώπους αλλά και τη φύση. Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρά ηλικιακά γκρουπ (10 -12 ατόμων) τα οποία ακολουθούν τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας των παιδιών.

votanikos2

Επιπλέον δράσεις:
Παραδοσιακά Ελληνικά παιχνίδια:
Παραδοσιακά Ελληνικά παιχνίδια, σε καθημερινή βάση, καθώς αναπτύσσουν την οξυδέρκεια και την ικανότητα συγκέντρωσης των παιδιών!
Οι περίπατοι της Τετάρτης
Θα εφοδιαστούμε με χαρτί, μολύβι, πινακίδα και η πεζοπορία ξεκινάει! Κάθε Τετάρτη, και ένα διαφορετικό μέρος, για να σταθούμε, να επικοινωνήσουμε με τη φύση και να την ζωγραφίσουμε σε χαρτί!
Κατασκευές μουσικών οργάνων
Μαστορεύουμε και μαγεύουμε! Με ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά της φύσης θα φτιάξουμε το δικό μας μουσικό όργανο! Έτοιμοι για χορό;
Το μαγικό μας μουσικό πάρκο
Όχι μόνο μαστορεύουμε αλλά γινόμαστε και μικροί αρχιτέκτονες αφού στα σχέδια μας είναι να φτιάξουμε το δικό μας μαγικό μουσικό πάρκο!!!
Κατασκευή μάσκας
Κι επειδή στο ταξίδι μας στον κόσμο θα συναντήσουμε πολύ όμορφες μάσκες, θα φτιάξουμε κι εμείς τη δικιά μας! Άλλωστε μπορεί να μας χρειαστεί και στην παράσταση.
Οι παραστάσεις της Παρασκευής
Την Παρασκευή , η βδομάδα τελειώνει, και είναι ευκαιρία να μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας, την περιπέτεια που ζήσαμε. Έτσι λοιπόν, είστε καλεσμένοι των παιδιών σας στην παράσταση της βδομάδας!

Δημιουργία και καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την καλλιτεχνική εκπαιδευτική μας ομάδα, που αποτελείται από: Μουσικούς, Χορευτές, Ηθοποιούς και Εικαστικούς

Πρακτικές πληροφορίες:
Ωράριο λειτουργία: 9:00 – 1:00 μ.μ. (Δυνατότητα προσέλευσης παιδιών από τις 8:00 π.μ, φύλαξη έως τις 4:00 μ.μ.)
Όλα τα υλικά που θα χρειαστούνε για τις κατασκευές, τη μουσική (μουσικά όργανα) , τη ζωγραφική και τους περιπάτους, παρέχονται από το camp.

Κόστος:
Το κόστος συμμετοχής για 1 εβδομάδα είναι: 80€,
για 2 εβδομάδες είναι: 150 €
για 3 βδομάδες είναι: 210 €
Εκπτώσεις για αδέρφια, τρίτεκνους και πολύτεκνους.
ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
210 3464903, 210 3464002, 6944 659865

Μουσείο Πειραμάτων: Για 6η χρονιά, μόλις τα σχολεία κλείσουν, κάνουμε νέους φίλους και συναντάμε τους παλιούς στο summer camp του Μουσείου Πειραμάτων. Σε ένα χώρο σύγχρονο, ασφαλή και πολύ οικείο για τα παιδιά, το Μουσείο Πειραμάτων διοργανώνει, καλοκαιρινό ημερήσιο πρόγραμμα τις ώρες, που οι γονείς βρίσκονται στη δουλειά.

summercamp mouseio 594x369


Οι μικροί επιστήμονες συμμετέχουν σε ποικιλία δραστηριοτήτων, με πειράματα, παιχνίδια και εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται αποκλειστικά από εμψυχωτές υψηλής εκπαιδευτικής κατάρτισης. Κάθε ημέρα στο summer camp, μάς επιφυλάσσει εκπλήξεις από μία διαφορετική επιστήμη, ενώ τα πειράματα και οι δραστηριότητες είναι διαφορετικά κάθε εβδομάδα. Οι θεματικές ενότητες δραστηριοτήτων για κάθε ημέρα της εβδομάδας είναι οι εξής:
- Φυσική
- Χημεία
- Βιολογία
- Τεχνολογία
-Οικολογία & περιβαλλοντική αγωγή
Κατά τη διάρκεια του summer camp ακολουθείται το παρακάτω ωρολόγιο πρόγραμμα, με τις επιμέρους δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα πειράματα να είναι διαφορετικά ανά ημέρα και ανά εβδομάδα:
Ωρολόγιο πρόγραμμα καλοκαιρινού camp 2016
08:00-09:00: Προσέλευση, υγιεινό πρωινό και οργάνωση της μέρας μας
09:00-11:00: Πειράματα στο εργαστήριο
11:00-11.15: Υγιεινό κολατσιό, για να πάρουμε δυνάμεις
11:15-13:30: Παχνίδια και δραστηριότητες στη φύση
13:30-14.00: Μεσημεριανό φαγητό (από το σπίτι μας)
14:00-14:45: Καλοκαιρινές κατασκευές και δημιουργίες
14:45-15:30: Δραστηριότητες θεατρικής αγωγής & έκφρασης
15:30-16:00: Ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων και αποχώρηση

Πληροφορίες συμμετοχής
Η εβδομαδιαία συμμετοχή περιλαμβάνει καθημερινή δραστηριότητα εξωτερικού χώρου, πρωινό, κολατσιό, όλα τα υλικά για τα πειράματα και τις ατομικές κατασκευές, αναμνηστικό δίπλωμα, ατομικό φάκελο δραστηριοτήτων και συμμετοχή σε εξόρμηση με πούλμαν κάθε Παρασκευή.
Αλλαγές στο πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθούν ανάλογα με τη σύνθεση και τις προτιμήσεις των ομάδων.
Έναρξη: 16 Ιουνίου
Ώρα προσέλευσης: 8:00-9:00
Ώρα αποχώρησης: 15:30-16:00
Εβδομαδιαίο κόστος: 110€ και 100€ για αδέλφια
Ημερήσιο κόστος: 25€ και 22€ για αδέλφια
Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στα 2107210105 και 2107610038 (καθημερινές 09:00 – 17:00).
Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον εξής σύνδεσμο:
http://www.mouseiopeiramaton.gr/camp_mouseiopeiramaton/
Μουσείο Πειραμάτων,
Σιβρισσαρίου 6, Καισαριανή
210-7610038, 210-7210105

"Καλοκαίρι στην πόλη" -Ελληνικός Κόσμος (από 21/6): Το "Καλοκαίρι στην πόλη" συνεχίζεται για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά στον Ελληνικό Κόσμο. Τα παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στη Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν παίζοντας, κάθε γωνιά και δραστηριότητα του Ελληνικού Κόσμου. Παραστάσεις και προβολές εικονικής πραγματικότητας, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και άλλες δραστηριότητες προσφέρουν στα παιδιά, για δέκα ολόκληρες ημέρες, ξεχωριστές εμπειρίες γεμάτες γνώση και ψυχαγωγία. Το "Καλοκαίρι στην πόλη" υλοποιείται σε 4 δεκαήμερα και τα θέματα θα εναλλάσσονται, καθώς έχουν σχεδιαστεί δύο ξεχωριστές θεματικές ενότητες με διαφορετικούς τίτλους και δραστηριότητες.

summer info

Μυστήριο στον Ελληνικό Κόσμο: Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων αποστολών, ο πράκτορας 254 μπλέκει σε νέες, συναρπαστικές περιπέτειες και ζητά και πάλι τη βοήθειά σας! Είστε έτοιμοι να εξιχνιάσετε τις δύο νέες υποθέσεις;
Ημερομηνίες & Θεματικές Ενότητες:
Α’ Δεκαήμερο: 21/6 - 1/7/2016 Στη σκιά των τεσσάρων πινάκων
Β’ Δεκαήμερο: 4/7 - 15/7/2016 Ο κύκλος των χαμένων παιχνιδιών
Γ’ Δεκαήμερο: 18/7 - 29/7/2016 Στη σκιά των τεσσάρων πινάκων
Δ’ Δεκαήμερο: 29/8 - 9/9/2016 Ο κύκλος των χαμένων παιχνιδιών
Επίσκεψη στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό "Γ. ΑΒΕΡΩΦ":

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με αφορμή την έκθεση "Ιστορίες Ανδρείας", τα παιδιά αφήνουν για λίγο τον Ελληνικό Κόσμο και "σαλπάρουν" για το Φάληρο με σκοπό να ανακαλύψουν κάθε γωνιά και ιστορία του θωρηκτού "Γ. ΑΒΕΡΩΦ", που οι φίλοι του το αποκαλούσαν "Μπάρμπα Γιώργος", ενώ οι εχθροί του "Διαβολοκάραβο (Σεϊτάν Παπόρ)".

Απογευματινή ζώνη:
Παιχνίδι και Γυμναστική!
Γυμνάζουμε το σώμα μας παίζοντας! Ακολουθούμε το ευφάνταστο πρόγραμμα Fit Smiling Kids της ομάδας AthensTrainers και μέσω σειράς διαφορετικών δραστηριοτήτων, όπως αθλητικά παιχνίδια, παιχνίδια στρατηγικής, παρατηρητικότητας, δεξιοτήτων και κινησιολογίας, γυμναζόμαστε χωρίς να το καταλαβαίνουμε, αφού έχουμε τρυπώσει στο μαγικό κόσμο του παιχνιδιού! Στη μεσημεριανή αυτή συνάντηση το παιχνίδι έχει τον πρώτο ρόλο και αποκτά άλλη διάσταση!

Ημερήσιο πρόγραμμα:
08:00 - 09:00 Άφιξη στον Ελληνικό Κόσμο
09:00 - 10:30 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
10:30 - 11:00 Δεκατιανό
11:00 - 13:30 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
13:30 - 14:00 Μεσημεριανό γεύμα
14:00 - 15:00 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
15:00 - 16:45 Απογευματινή ζώνη (κατ’ επιλογή)
16:45 - 17:00 Αναχώρηση
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, 177 78, Ταύρος
212 254 0000

"Παρέα με τη μουσική”- Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»: Με το ξεκίνημα του καλοκαιριού, η Βιβλιοθήκη διοργανώνει το πρωτότυπο και ψυχαγωγικό διαδραστικό πρόγραμμα Παρέα με τη μουσική για παιδιά 7-12 ετών. Μετά τα επιτυχημένα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά της προγράμματα, η Βιβλιοθήκη καλεί για πρώτη φορά τους μικρούς της φίλους να περάσουν μία ή περισσότερες μέρες ή ακόμα και 2 εβδομάδες, μέσα στις δροσερές της εγκαταστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής. Και υπόσχεται ότι και αυτή η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη!
Το καλοκαιρινό camp της Μουσική Βιβλιοθήκης είναι ένα τρίωρο καθημερινό εργαστήριο, που με κεντρικό άξονα τη μουσική, περιλαμβάνει το χορό, τη γνωριμία με την ιταλική γλώσσα μέσω της μουσικής και την κατασκευή οργάνων-παιχνιδιών που προέρχονται από την αρχαία ελληνική μουσική. Κάθε μέρα της εβδομάδας, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό είδος χορού, ένα καινούριο ιταλικό τραγούδι και ένα νέο μουσικό όργανο.

kalokairino

Η μέρα ξεκινάει με χορό σε ήπιους ρυθμούς, που στην πορεία ζωηρεύουν μέσα από την εκτέλεση σύγχρονων χορών όπως zumba, break dance και contemporary dance, για να καταλήξουν σε χαλαρωτικούς ρυθμούς μέσα από ασκήσεις yoga. Στη συνέχεια, τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με την ιταλική γλώσσα, ακούγοντας και τραγουδώντας ιταλικές φωνητικές συνθέσεις από την όπερα έως και το ελαφρό τραγούδι.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την κατασκευή μουσικών οργάνων-παιχνιδιών που σχετίζονται με την αρχαία ελληνική μουσική, χρησιμοποιώντας χρώματα, πηλό, χαρτί και ανακυκλώσιμο υλικό, πάντα Παρέα με τη μουσική. Φυσικά όλοι οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη Μουσική Βιβλιοθήκη και τους θησαυρούς της.

Πού:
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής

Πότε:
1η περίοδος: από Τρίτη 21 έως και Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016
2η περίοδος: από Δευτέρα 27 Ιουνίου έως και Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016
Ώρες: 10.00 - 13.00

Κόστος :
1η περίοδος (4 μέρες): 55 ευρώ
2η περίοδος (5 μέρες): 70 ευρώ
Μεμονωμένο ημερήσιο εισιτήριο: 15 ευρώ

Δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες:
Έως 10 Ιουνίου στο τηλέφωνο 210 - 72 82 553
(Δευτέρα έως Παρασκευή 12.30 – 16.30), στο e-mail: gabriellaspano@hotmail.com
ή στο fax : 210 - 72 59 196
Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 115 21, Τ. 210 72 82 778, library@megaron.gr

Μουσείο Παιδικής Τέχνης: Για 3η συνεχή χρονιά το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, με τη δημιουργική συνεργασία των εκδόσεων Πατάκη, της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης και των καταστημάτων Κάισσα, διοργανώνει καλοκαιρινό καμπ για παιδιά 5-10 ετών στο χώρο του, στο νεοκλασικό κτήριο όπου στεγάζεται το Μουσείο, στον πεζόδρομο της οδού Κόδρου, στον αριθμό 9, στην Πλάκα.

sym

Η κάθε περίοδος του καμπ διαρκεί συνήθως 2 εβδομάδες, αλλά αυτή τη χρονιά η πρώτη περίοδος διαρκεί 2 μέρες παραπάνω, οι οποίες προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Συγκεκριμένα η 1η περίοδος διαρκεί από 16/6 ως 1/7 και η 2η περίοδος από 4/7-15/7.

Καθημερινά, από τις 8:00 το πρωί ως τις 4:00 το απόγευμα, τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά με ποικίλες δραστηριότητες: θα ζωγραφίσουν στα εικαστικά εργαστήρια, επιστρατεύοντας μαρκαδόρους, χρωματιστά μολύβια, χρώματα και πινέλα και ό,τι άλλο μπορούν να φανταστούν, θα ζωντανέψουν αληθινές και φανταστικές ιστορίες με κίνηση και αυτοσχεδιασμό στα θεατρικά εργαστήρια, θα παίξουν τα παιχνίδια της γειτονιάς στον πεζόδρομο μπροστά στο Μουσείο, θα μάθουν τα μυστικά των ηρώων γνωστών παιδικών βιβλίων από τους ίδιους τους συγγραφείς τους, θα συνδυάσουνηχοϊστορίες με μελωδικές μουσικές, θα ανακαλύψουν θησαυρούς στα στενά της Πλάκας, θα διασκεδάσουν με επιλεγμένα παιχνίδια παρατηρητικότητας, θαεπισκεφθούν γειτονικά μουσεία, θα γνωρίσουν τα εκθέματα του μουσείου παιδικής τέχνης. Και όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα φύγουν χαρούμενα για το σπίτι. Όπως όλες οι δράσεις του Μουσείου Παιδικής Τέχνης έτσι και το καλοκαιρινό καμπ, έχει ως στόχο τόσο την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών όσο και την καλλιέργειά τους σε πολλούς τομείς.

Το κόστος συμμετοχής κάθε παιδιού είναι 250 ευρώ, ενώ υπάρχει μια έκπτωση 10% στα αδέλφια και σε παιδιά ανέργων (με επίδειξη της κάρτας ανεργίας του γονέα). Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες, www.childrensartmuseum.gr.

Για κρατήσεις θέσεων απευθυνθείτε στη γραμματεία του Μουσείου: Τρίτη & Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο 10.00-14.00 στα τηλ. 210 3312621, 210 3312750.
• Το κολατσιό και μεσημεριανό γεύμα των παιδιών είναι ευθύνη των γονιών.
• Κόστος συμμετοχής : 10% έκπτωση στα αδέλφια και σε άνεργους με επίδειξη της κάρτας ανεργίας
250 € η κάθε περίοδος σε δύο δόσεις
1η περίοδος: α΄ δόση 100 € μέχρι 14 Ιουνίου & β΄δόση 150 € μέχρι 22 Ιουνίου
Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Η καταβολή της α΄ δόσης αποτελεί δέσμευση της θέσης.
Γραμματεία του Μουσείου: Τρίτη & Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο 10.00-14.00
Τηλ. 210 33 12 621 & 33 12 750
Τα προγράμματα πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό, από τα στελέχη του εκπαιδευτικού τμήματος και από εξωτερικούς συνεργάτες του Μουσείου.
Μουσείο Παιδικής Τέχνης
Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα

Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Μαρασλείου: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Μαρασλείου διοργανώνει τμήματα θερινής απασχόλησης παιδιών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους γονείς που θέλουν να παρέχουν υψηλής ποιότητας απασχόληση για τα παιδιά τους, σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά εκτός Μαρασλείου.

ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από την Πέμπτη 16η Ιουνίου 2016 έως την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016. Θα πραγματοποιηθεί στους χώρους των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Μαρασλείου, Μαρασλή 4, 10676, Αθήνα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλύπτει όλο το φάσμα δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων των παιδιών. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κολυμπάνε καθημερινάσε οργανωμένη πισίνα, με γυμναστές και ναυαγοσώστες. Επίσης, θα συμμετέχουν σε διάφορες αθλοπαιδιές και ομαδικά αθλήματα, όπως τένις, πινγκ πονγκ, μπάσκετ, βόλευ, ποδόσφαιρο, σκάκι κλπ. Επίσης, το πρόγραμμα πλαισιώνεται από μαθήματα θεατρικής αγωγής, εικαστικές δημιουργίες, φιλαναγνωσία κλπ.

Τα μαθήματα κολύμβησης θα γίνονται στο ολοκαίνουργιο Κολυμβητήριο του Δήμου Βύρωνα. Είναι κλειστό βιοκλιματικό κολυμβητήριο με 2 πισίνες, μία για μεγαλύτερα παιδιά και μία για μικρότερα.
Το προσωπικό που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα είναι επιστημονικά άρτια καταρτισμένο, με αγάπη και σεβασμό στα παιδιά.
Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται από τις 07:00 - 08:30 και η αποχώρησή τους από τις 14:00 - 17:00.
Περισσότερες πληροφορίες στο email: maraslion@gmail.com και στο τηλέφωνο: 2107211965.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τις 10 Ιουνίου 2016.

Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://goo.gl/forms/38n0egA6RY ή στη φόρμα που ακολουθεί.
Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα προϋπόθεση είναι η εξόφληση της συνδρομής συμμετοχής έως τις 10 Ιουνίου 2016.
Κόστος συμμετοχής για όλο το πρόγραμμα από 16/6/2016 – 1/7/2016
ανά παιδί 130,00 €

Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται δεκατιανό, ατομικά συσκευασμένο με τις εξής επιλογές:
Σάντουιτς - φρούτο ή Τυρόπιτα - φρούτο
(φρούτα: μπανάνα, ή εποχής -ροδάκινο, βερίκοκο), (τυρόπιτα: ζύμη κουρού ή χωριάτικο φύλλο)
(Σάντουιτς: αράβικη πίτα με καπνιστή γαλοπούλα, κασέρι, ντομάτα)

Οι γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να παίρνουν γεύμα κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πρέπει να φροντίζουν ώστε κάθε πρωί να παραδίδουν το φαγητό του παιδιού τους (σε κλειστό δοχείο με το όνομα του παιδιού) στους υπεύθυνους για να φυλάσσεται στο ψυγείο.
Για την ασφάλεια των παιδιών στο χώρο θα υπάρχει υπεύθυνος γιατρός και άμεση πρόσβαση σε ασθενοφόρο.
Τα παιδιά χωρίζονται σε 3 ομάδες, Α – Β – Γ ανάλογα με τις ηλικίες και αντίστοιχα καθορίζεται το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν.
Τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος φέρουν στο αριστερό χέρι τους χρωματιστό βραχιολάκι.

Απαιτείται πρόσφατο (διμήνου) πιστοποιητικό παιδιάτρου για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και τις αθλητικές δραστηριότητες.
Για αιτήσεις συμμετοχής πατείστε εδώ

"Κίνηση + Έκφραση" στο Dancevacuum: Το DanceVacuum υποδέχεται το καλοκαίρι με το παιδικό εργαστήρι"Κίνηση + Έκφραση". Αυτή την χρονιά το εργαστήρι θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων και θα περιλαμβάνει χορό, θέατρο, μουσική, παιχνίδια και πολλές άλλες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών.
Από 21 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2016 ώρα: 09:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.

Summer Camp 2016

DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι. www.dancevacuum.gr
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6974924991
Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης έως τις 15 Ιουνίου.
Κόστος συμμετοχής: 75 ευρώ / εβδομάδα, (60 ευρώ η πρώτη εβδομάδα). Δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου (09:00 π.μ. - 3:30 μ.μ.), με συμμετοχή 90 ευρώ / εβδομάδα, για κάθε παιδί.
Έκπτωση 30% στα αδελφάκια.

Μύθοι και ιστορίες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται o απόλυτος προορισμός για τα παιδιά και φέτος το καλοκαίρι! Έξι πενθήμερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (21-25/06, 27/06-01/07, 04-08/07, 11-15/07, 18-22/07, 25-29/07) κάνουν το καλοκαίρι στ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved