Διαβάστε εδώ πριν γίνει το μωράκι σας 6 μηνών

Όλη σας η προσοχή είναι για το μωρό σας, η φροντίδα του είναι η βασική σας προτεραιότητα. Αυτό σας κάνει μια υπέροχη μητέρα. Όμως, είστε και γυναίκα και σύζυγος.

Διαβάστε εδώ πριν γίνει το μωράκι σας 6 μηνών

Κι αφού βρήκατε λίγο χρόνο για να ενημερώνεστε μέσα από το διαδίκτυο, έχουμε κάτι πολύ χρήσιμο για εσάς.
Για να φροντίζετε το μωρό σας, πρέπει να φροντίζετε και τη μητέρα του. Πρέπει εσείς να είστε σε καλή σωματική και ψυχολογική κατάσταση, ξεκούραστη, ήρεμη, δυνατή. Πρέπει να δέχεστε έγκυρες και προσωποποιημένες ιατρικές συμβουλές για κάθε θέμα της υγείας σας.
Τώρα, ας μιλήσουμε για τα πόδια σας.

Είναι πολύ πιθανό να έχετε αποκτήσει ευρυαγγείες και κιρσούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Οι κιρσοί συνήθως υποστρέφονται σε μεγάλο βαθμό μέσα στους πρώτους 6 μήνες ενώ οι ευρυαγγείες συνήθως δεν υποστρέφονται πλήρως. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν χρειαστεί να δεχθείτε θεραπεία για κιρσούς κι ευρυαγγείες, αυτό θα γίνει τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον τοκετό.

Λίγη υπομονή και τα πόδια σας θα δείχνουν πάλι υπέροχα.
Αν έχετε κιρσούς, πρέπει να ξέρετε ότι στην αρχή είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα, αλλά με τον καιρό επιφέρουν αίσθημα κόπωσης, πόνους, δυσκολία στην κίνηση και μπορεί να καταλήξουν σε επικίνδυνα φλεβικά έλκη.
• Η αντιμετώπισή τους γίνονται εύκολα, ανώδυνα κι αποτελεσματικά με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους όπως laser, steam, αφρός, μικροφλεβεκτομές , στις περισσότερες περιπτώσεις.
• Πρέπει πάντα να γίνεται ασφαλής διάγνωση με triplex φλεβών κι αιμοδυναμικός έλεγχος.
• Η επέμβαση από αγγειοχειρουργό εξειδικευμένο στις σύγχρονες τεχνικές γίνεται με τοπική αναισθησία, χωρίς γενική αναισθησία ή επισκληρίδιο, ούτε καν μέθη.
• Αμέσως μετά την επέμβαση, κανονικά ο ασθενής σηκώνεται από την κλίνη και περπατά, χωρίς πόνους και χωρίς να χρειάζεται καθόλου η παραμονή του στην κλινική.

Αν έχετε ευρυαγγείες, μόλις αποκλειστεί με triplex από εξειδικευμένο ιατρό η μικρή περίπτωση να είναι ένδειξη κάποιας σοβαρότερης φλεβικής ανεπάρκειας, είναι πολύ εύκολο να εξαφανιστούν. Εύκολα, ανώδυνα, με ασφάλεια, μικρό κόστος κι άριστα αισθητικά αποτελέσματα.
Η μέθοδος που συστήνεται παγκοσμίως από τις επιστημονικές κοινότητες ως η καλύτερη για τη θεραπεία των ευρυαγγειών είναι η σκληροθεραπεία. Δηλαδή, η έγχυση ειδικών σκληρυντικών ουσιών στις φλέβες που βρίσκονται μέσα και κάτω από το δέρμα.
• Η επίδραση των σημερινών φαρμάκων στο εσωτερικό της φλέβας είναι άμεση - μπορεί να παρατηρήσουμε την ευρυαγγεία να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας. Το συνολικό της όμως αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται αντιληπτό μετά από 4 ως 6 εβδομάδες. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει νόημα να επαναληφθεί μια συνεδρία στην ίδια περιοχή, νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστημα.
• Το μέγεθος, το πλήθος αλλά και η ανταπόκριση στη θεραπεία των ευρυαγγειών και των φλεβεκτασιών του κάθε ασθενή, θα καθορίσουν και τον αριθμό των συνεδριών που θα απαιτηθούν, προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μια ακόμα συμβουλή. Να δέχεστε συμβουλές έγκυρες, από ιατρούς με υψηλή κατάρτιση στο ιατρικό τους πεδίο. Το κείμενο αυτό έχει την έγκριση του VEIΝCENTER, που είναι το απολύτως εξειδικευμένο και πρωτοπόρο στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων κέντρο στην Ελλάδα.

Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Αθανάσιος Σιαφάκας. Στρατιωτικός Ιατρός, θεωρείται κορυφαίος στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων αγγειοχειρουργός στην Ελλάδα, με ειδική εμπειρία στη διάγνωση και την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων. Ακόμα, είναι ο επίσημος εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (όπως αγγειοχειρουργών, πλαστικών, δερματολόγων) στην εφαρμογή σκληροθεραπειών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Μάθετε τα πάντα για τις ευρυαγγείες, τους κιρσούς κι όλες τις φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων στο www.veincenter.gr.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved