Ενισχύστε την κοινωνικοποίηση των παιδιών σας μέσα από καλοκαιρινές δραστηριότητες

Με το που τελειώνουν τα σχολεία, ο πονοκέφαλος των γονιών είναι πώς θα απασχολήσουν τα παιδιά τους για τρεις περίπου μήνες.

Ενισχύστε την κοινωνικοποίηση των παιδιών σας μέσα από καλοκαιρινές δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες, πάσης φύσεως, είναι μία καλή λύση που εκτός των άλλων συμβάλλουν στην περαιτέρω κοινωνικοποίηση του παιδιού.

«Το καλοκαίρι, μόλις τελειώσει το σχολείο, σημαίνει συναγερμός για τα περισσότερα νοικοκυριά. Οι περισσότεροι γονείς- οι εργαζόμενοι κυρίως- τρέχουν με μεγάλη αγωνία, για το πώς θα μπορέσουν να περάσουν τα παιδιά τους το υπόλοιπο διάστημα μέχρι να πάρουν και οι ίδιοι άδεια» αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος-συγγραφέας Αλεξάνδρα Καππάτου.

«Ακόμα όμως και εκείνοι οι γονείς που δεν εργάζονται, όταν τα παιδιά τελειώσουν το σχολείο αισθάνονται ότι το παιδί τους πλήττει, γιατί δεν έχουν την άνεση να πάνε το παιδί τους κάθε μέρα στη θάλασσα. Σε περίπτωση λοιπόν που τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε κάποιο εξοχικό και να βρεθούν με τον παππού και την γιαγιά, υπάρχουν λύσεις όπως τα ημερήσια κέντρα απασχόλησης-τα summer camps και οι κατασκηνώσεις που αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για τα παιδιά», λέει η κ. Καππάτου.

«Το καλοκαίρι», τονίζει η γνωστή παιδοψυχολόγος, «είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να συναναστραφούν με άλλα παιδιά. Η κοινωνικοποίησή τους μπορεί να προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και μέσα από την κοινωνικοποίηση γίνεται άλμα και σε άλλους τομείς. Το παιδί ωριμάζει, παίρνει ευθύνες, καθώς επικοινωνεί με άλλα παιδιά».

Αρχικά ενημερωθείτε από τους δήμους της περιοχής σας για τις οργανωμένες δραστηριότητες που έχουν προγραμματίσει ( είναι συνήθως πιο οικονομικές) ή απευθυνθείτε σε τοπικούς αθλητικούς συλλόγους. Υπάρχει βέβαια και η λύση των οργανωμένων summer camps (καλό είναι να κάνετε μία έρευνα αγοράς πρώτα) ή των κατασκηνώσεων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved