Ένα 3χρονο κοριτσάκι κινητοποίησε τους κατοίκους της γειτονιάς της με την πράξη της

Η Frankie Rusby έχει μάθει στην κόρη της Μatilda Rusby, που είναι μόλις τριών ετών και ζει στη Βρετανία, ότι δεν πετάμε τα σκουπίδια κάτω.

Ένα 3χρονο κοριτσάκι κινητοποίησε τους κατοίκους της γειτονιάς της με την πράξη της

Η μικρή Matilda δεν μπορούσε λοιπόν να καταλάβει γιατί στους δρόμους κοντά στο σπίτι της υπήρχαν πεταμένα αντικείμενα και σκουπίδια. Αποφάσισε λοιπόν να τα μαζέψει.

 89532423 89532422

Η γονείς της μικρής ανάρτησαν φωτογραφίες στα social media, όπου το κορίτσι φαίνεται να μαζεύει τα πεταμένα αντικείμενα κι έτσι, έμμεσα, να παρακινεί το τοπικό διοικητικό συμβούλιο να αυξήσει τον αριθμό των κάδων και τη σήμανση για διατήρηση της καθαριότητας στην περιοχή.

 89630810 89630809

Παράλληλα, όμως, αποτέλεσε και ένα ισχυρό κίνητρο για τους κατοίκους της περιοχής να βγουν από τα σπίτια τους και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της μικρής. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι εκείνοι που παραδέχτηκαν ότι μερικές φορές χρειάζεται να παρακινούνται από τα παιδιά για να κάνουν αυτό που πρέπει.

 89630812 89630811

Ο πατέρας πάντως της Matilda, Jake, θεώρησε ότι δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για τους ενήλικες να κάνουν το αυτονόητο βλέποντας ένα παιδί. «Είναι μόλις τριών ετών και γνωρίζει ότι είναι λάθος να πετάει τα σκουπίδια κάτω, ενώ πολλοί ενήλικοι δείχνουν να μην το γνωρίζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Άδικο έχει;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved