Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- Εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες

Από τις νέες, μόνιμες εγκαταστάσεις του, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μία «γεύση» από τη μελλοντική του λειτουργία, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία προς την ολοκλήρωσή του.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- Εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες

Για το διάστημα 7 με 8 Μαΐου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, αλλά και μία μουσική εκδήλωση.

Εργαστήριο για ενήλικες

Manolis Angelaki

Βασικές αρχές μεταξοτυπίας (7/5 στις 11.00)
Οι πρώτες «εκτυπώσεις» που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του ανθρώπου, έγιναν με τα χέρια του πάνω σε βράχους σπηλαίων. Ακουμπώντας το χέρι του και φυσώντας χρώμα με το στόμα, ο άνθρωπος άφησε το σημάδι του στον χώρο και το χρόνο.
Στο εργαστήριο αυτό, οι συμμετέχοντες αφήνουν τα δικά τους αποτυπώματα, αντλώντας έμπνευση από την αρχιτεκτονική του ΚΠΙΣΝ. Με τη χρήση των βασικών αρχών της Μεταξοτυπίας, τυπώνουν μια συλλεκτική σειρά αφισών και ανακαλύπτουν πώς η τέχνη και η τεχνική της μεταξοτυπίας υπάρχει στην καθημερινότητα μας.
Για το εργαστήριο θα διατεθούν τελάρα για εκτύπωση. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν προσωπικά αντικείμενα με λείες επιφάνειες, προς εκτύπωση, όπως ύφασμα, μπλουζάκια, τσάντες, ξύλο.

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Μανώλης Αγγελάκης, tind, μεταξοτύπης
Μαριέττα Καλονά, χαρτοποιός

-Εργαστήριο για παιδιά

Κατασκευάζω την πόλη – 08.5.2016, Ώρα 10.30 & 12.30
Πώς το «κενό» της πλατείας, του δρόμου και των ακάλυπτων χώρων συνδυάζεται με το «πλήρες» των πολυκατοικιών και των εμπορικών κέντρων;

Στο αρχιτεκτονικό αυτό εργαστήριο, τα παιδιά καλούνται να εξερευνήσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνθέσουν τον τρισδιάστατο χώρο της πόλης. Μέσα από την κατασκευή μακέτας, πλάθουν τον χώρο, με στόχο να αντιληφθούν την έννοια της πόλης ως άθροισμα πλήρων στοιχείων και να κατανοήσουν τη σημασία του κενού, στην οργάνωσή της.

Για παιδιά 7-10 ετών.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μαγδαλένα Πανταζή, αρχιτέκτονας μηχανικός

Το εργαστήριο των 10:30 θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και ως εκ τούτου απευθύνεται σε αγγλόφωνο κοινό. Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή.

-Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Συναυλία «τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής- 08.5.2016, Ώρα 19.00
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί προτείνουν μια πρώτη σύνδεση του λυρικού θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Με τους: Έλενα Κελεσίδη, υψίφωνος
Αντώνη Κορωναίο, τενόρος
Δόμνα Χάλαρη, πιάνο

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:
Τηλ: 210 8778396/8
Email: visitorscenter@snfcc.org.

Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved