Μουσικές εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δύο μουσικές εκδηλώσεις αλλά και δύο πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά περιλαμβάνει το για το διάστημα 23 με 24 Απριλίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Μουσικές εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 23 - 24 Απριλίου περιλαμβάνουν:

Μουσική εκδήλωση

Με δύο χορδές, στο σούρουπο – 23.4.2016, Ώρα 19.00
Η υποψήφια για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη, Xριστίνα Μαξούρη, και η Σοφία Ευκλείδου, προλογίζουν μουσικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, σε μία συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Μια φωνή και ένα τσέλο συναντιούνται σε έργα παλιών και νέων δημιουργών, συνδυάζοντας κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας και κλασικές οργανικές συνθέσεις.

Marili Zarkou

Με τους: Χριστίνα Μαξούρη: σύνθεση προγράμματος, τραγούδι
Σοφία Ευκλείδου: τσέλο

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά

Πόσα λουλούδια φέρνουν την άνοιξη; - Αυτά είναι για σένα – 24.4.2016, Ώρα 11.00
Λουλούδια στη φύση, στο πάρκο, στο μπαλκόνι. Λουλούδια κομμένα, λουλούδια που τα προσφέρω, λουλούδια στο βάζο, πολλά, λίγα, μικρά, μεγάλα, περίεργα, όμοια, διαφορετικά. Με έμπνευση έργα του Pablo Picasso, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τα δικά τους λουλούδια, παίζοντας με τα χρώματα και τα σχήματα.

Για παιδιά 4-6 ετών

Πόσα λουλούδια φέρνουν την άνοιξη; - Λουλούδια δραπέτευσαν από το φυτολόγιο – 24.4.2016, Ώρα 12.30
Λουλούδια στη φύση, στο πάρκο, στο μπαλκόνι. Λουλούδια κομμένα, λουλούδια που τα προσφέρω, λουλούδια στο βάζο, πολλά, λίγα, μικρά, μεγάλα, περίεργα, όμοια, διαφορετικά. Με έμπνευση έργα του Henri Matisse, τα παιδιά ζωγραφίζουν τα δικά τους λουλούδια, παίζοντας με τα χρώματα και τα σχήματα.

Για παιδιά 6-8 ετών

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, εικαστικός

*Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτούν προεγγραφή

Μουσική εκδήλωση

Συναυλία της Γυναικείας & της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ με έργα Λατρευτικής Μουσικής – 24.4.2016, Ώρα 19.30
Τα δύο χορωδιακά σύνολα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν, στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα, μία συναυλία με σπουδαία έργα Λατρευτικής Μουσικής.

eld

Μουσική διεύθυνση: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος (Γυναικεία Χορωδία ΕΛΣ)
Μάτα Κατσούλη (Παιδική Χορωδία ΕΛΣ)

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:
Τηλ: 210 8778396/8
Email: visitorscenter@snfcc.org.
Διεύθυνση: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό να δει το εργοτάξιο και να ενημερωθεί για τις τεχνικές λεπτομέρειες της κατασκευής και του έργου, καθώς και για την αποστολή του ΚΠΙΣΝ. Παράλληλα μέσα από εκθέσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους το Κέντρο Επισκεπτών προσφέρει μια «πρώτη γεύση» της λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ.
Το Κέντρο Επισκεπτών φιλοξενεί μια μόνιμη έκθεση για τους τρεις πυλώνες του ΚΠΙΣΝ: την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το έκτασης 210.000 m2 Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Στο Κέντρο Επισκεπτών πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στη μακέτα που βρίσκεται στο χώρο, παρέχοντας πληροφορίες στους επισκέπτες αναφορικά με την πρόοδο της κατασκευής του έργου, του οποίου η κλίμακα, πολυπλοκότητα και ποιότητα είναι μοναδικά στην Ελλάδα.

Το αρχικό Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, πάνω στην Εσπλανάδα, ήταν σχεδιασμένο από τους φοιτητές αρχιτεκτονικής, Σπύρο Γιωτάκη και Άγι-Παναγιώτη Μουρελάτο, οι οποίοι επιλέχθηκαν από τον Renzo Piano, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, μέσα από πανελλήνιο σπουδαστικό διαγωνισμό. Την εκθεσιακή διαμόρφωση είχε αναλάβει η μουσειολογική ομάδα της Ερατώς Κουτσουδάκη με τους συνεργάτες της, Ανδρομάχη Γκαζή, Χριστόφορο Μπρέλλη και Καλλιόπη Κουτρουμπή. Από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2016 το προσωρινό Κέντρο Επισκεπτών φιλοξένησε περισσότερες από 300 εκδηλώσεις και πάνω από 58.000 επισκέπτες -μεταξύ αυτών, 9.000 μαθητές- ενημερώνοντάς τους για την πορεία του έργου και προσφέροντας μια ευρεία ποικιλία πολιτιστικών και επιμορφωτικών δράσεων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved