Barbie:Η ιστορία της διαχρονικής κούκλας σε μία μεγάλη έκθεση

Παρόλο που το όνομά της είναι Barbara Millicent Roberts, οι περισσότεροι τη γνωρίζουν ως Barbie.

Barbie:Η ιστορία της διαχρονικής κούκλας σε μία μεγάλη έκθεση

Έκανε το ντεμπούτο της ως μοντέλο, όμως κατά τη διάρκεια της 56χρονής ιστορίας της είχε περισσότερα από 150 επαγγέλματα και το διαχρονικό σύνθημά της είναι: «I Can Be».

barbie life icon

Από τις 9 Μαρτίου 1959, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, στην Παγκόσμια Έκθεση Παιχνιδιών της Νέας Υόρκης, η Barbie πέτυχε σε εκατοντάδες επαγγέλματα.

barbie life icon 5

Ταξίδεψε στο διάστημα, έλαμψε ως πρέσβειρα της UNICEF και φόρεσε 1 δισεκατομμύριο ρούχα που ισοδυναμούν με 980 μέτρα υφάσματος. Προσπαθεί ν΄ αλλάζει με τον καιρό, όπως πρόσφατα όπου η εταιρεία λάνσαρε για πρώτη φορά στην ιστορία της, διαφορετικούς σωματότυπους Barbie καθώς και έγχρωμες κούκλες.

barbie 3

Αναμενόμενο λοιπόν ήταν η Barbie, να έχει τη δική της αναδρομική έκθεση.

barbie life icon 1

Η πρώτη ήταν στο Μιλάνο και ακολούθησε αυτή στο Παρίσι, στο Les Arts Decoratifs Museum όπου παρουσιάζονται περισσότερες από 700 διαφορετικές εκδοχές της διασημότερης κούκλας όλων των εποχών, videos και artwork, από το 1959 μέχρι σήμερα.

barbie life icon 2

Η μεγάλη της επιτυχία είχε άμεση σχέση με τη δυνατότητα που υπήρχε να αγοράζονται ξεχωριστά τα διάφορα outfits που δημιουργήθηκαν για τη ντουλάπα της κάθε χρόνο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα κορίτσια να δημιουργούν νέα looks και ατελείωτα στυλ.

barbie life icon 3

Σε βίντεο που προβάλλονται στην έκθεση παρουσιάζονται όλα τα απαραίτητα βήματα και η μεγάλη φροντίδα που απαιτείται για την κατασκευή των συλλεκτικών κουκλών και της ένδυσής τους.

barbie life icon 4

Η έκθεση «Habiller Barbie» θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved