Τι είναι το πρόγραμμα "CodeGirls" που απευθύνεται σε έφηβα κορίτσια

Ένα δωρεάν διαδραστικό πρόγραμμα απόκτησης δεξιοτήτων και ευκαιριών στον τομέα της πληροφορικής για κορίτσια ηλικίας 10-16 ετών ξεκινά τον Απρίλιο, σε Τρίκαλα και Πάτρα.

Τι είναι το πρόγραμμα "CodeGirls" που απευθύνεται σε έφηβα κορίτσια

Το “CodeGirls” υλοποιείται από την Αμερικανική Διπλωματική Αποστολή στην Ελλάδα και την ΜΚΟ « Mataroa » σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικαίων και το Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαΐας.

"Πρόκειται για ένα μοναδικό, καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης κώδικα για κορίτσια ηλικίας 10-16 ετών", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική πρεσβεία, σημειώνοντας ότι αυτό πραγματοποιείται "για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των φύλων στους τομείς της τεχνολογίας και της μηχανικής και φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει, να εμπνεύσει και να εξοπλίσει νέα κορίτσια με δεξιότητες, για να επιδιώξουν ευκαιρίες στον τομέα της πληροφορικής.

Με την χρήση καινοτόμων εργαλείων και με την καθοδήγηση τεσσάρων έμπειρων εκπαιδευτριών, οι CodeGirls θα μάθουν:
• Πώς να δημιουργούν απλές ιστοσελίδες και να επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου
• Πώς να χρησιμοποιούν τις γλώσσες προγραμματισμού HTML5 και CSS
• Τις δεξιότητες που απαιτούνται από, τελευταίας τεχνολογίας, εταιρίες πληροφορικής
• Τα μυστικά και το μέλλον των νέων τεχνολογιών

Το τετραήμερο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί 2-3 & 9-10 Απριλίου στα Τρίκαλα (7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, Αργοναυτών 1Α) και 9-10 & 16-17 Απριλίου στην Πάτρα (ΚάΠα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΙΙ, Κανακάρη 99 & Κριτολάου 7).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται προ-εγγραφή.

"Η ιδανική υποψήφια CodeGirl έχει πάθος για την τεχνολογία. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στην πληροφορική, ή οποιαδήποτε εξειδίκευση στα μαθηματικά. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μικτή ομάδα που θα αποτελείται από κορίτσια με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και ποικίλα ενδιαφέροντα".

Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Μαρτίου για την ομάδα των Τρικάλων και έως τις 7 Απριλίου για την ομάδα της Πάτρας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved