20 φωτογραφίες παιδιών που αποδεικνύουν πώς ρατσιστές δεν γεννιόμαστε!

«Ρατσιστής δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι!», αυτός είναι και ο λόγος που οι γονείς θα πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για τα ίδια τους τα παιδιά.

Αν οι ίδιοι δεν αποδέχονται τη διαφορετικότητα τότε γιατί να το κάνουν τα παιδιά τους; Τα παιδιά γαλουχούνται από τη συμπεριφορά των γονιών τους. Κάνουν ό,τι κάνουν εκείνοι και συμπεριφέρονται στους άλλους έτσι ακριβώς όπως τα έχουν μάθει.

Ο ρατσισμός είναι το πρώτο σκαλοπάτι στην πυραμίδα του μίσους. Ας μην αναγκάσουμε τα παιδιά μας να το ανέβουν.

Όπως αναφέρει και η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος στο greekpsychologypages.blogspot.gr «Ζούμε σε μια αυξανόμενα πολιτισμικά πλουραλιστική κοινωνία αλλά οι γονείς και οι δάσκαλοι μιλάνε πολύ λίγο στα παιδιά για τον ρατσισμό. Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι η στάση των ενηλίκων «δεν μιλώ για την προκατάληψη, άρα δεν υπάρχει» ουσιαστικά την ενθαρρύνει. Έρευνες δείχνουν ότι η εχθρότητα απέναντι σε διαφορετικές ομάδες αρχίζει από πολύ νωρίς, από τριών μόλις ετών, και η πολιτισμική ταυτότητα της πλειονότητας αποφασίζει ποιος είναι έξω και ποιος μέσα. Ο παράγοντας-κλειδί για την πρόληψη του ρατσισμού είναι η συζήτηση γύρω από αυτόν. Η έλλειψη διαλόγου στο σπίτι και στο σχολείο ενθαρρύνει τα αρνητικά στερεότυπα!».

Δείτε παρακάτω 20 εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και που αποδεικνύουν πώς ρατσιστές δεν γεννιόμαστε...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved