Αυτή είναι η Julia.Τo πρώτο muppet με αυτισμό

H Julia είναι ένα  κοριτσάκι 4 ετών με πορτοκαλί μαλλιά, πράσινα μάτια και φωτεινό χαμόγελο.

Αυτή είναι η Julia.Τo πρώτο muppet με αυτισμό

Όμως συχνά δεν ανταποκρίνεται στα παιχνίδια των φίλων της γιατί έχει αυτισμό.

H Julia πρωταγωνιστεί σε ένα online παραμύθι με τίτλο «Είμαστε Καταπληκτικοί 1, 2, 3,» που έχει ως θέμα τα παιδιά με αυτισμό αλλά στο εξής θα αποτελεί το νέο μέλος των muppet του τηλεοπτικού παιδικού προγράμματος της Μεγάλης Βρετανίας “Sesame Street”. Θα είναι το πρώτο muppet με αυτισμό! Οι δημιουργοί του Sesame Street αποφάσισαν να εντάξουν την Julia στο παιδικό πρόγραμμα σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση και εξοικείωση των υπόλοιπων παιδιών και των οικογενειών τους με τον αυτισμό.

Η Julia δεν θα εμφανιστεί ακόμη στο κύριο τηλεοπτικό πρόγραμμα του “Sesame Street”, ωστόσο όσοι επιθυμούν μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα autism.sesamestreet.org που αποτελεί μέρος της εφαρμογής, «SesameStreet and Autism, See Amazing in all children».

ht seasame 02 lb 151021 4x3 992

Η Julia λοιπόν, είναι ένα αυαίσθητο κορίτσι που δεν μπορεί τους ήχους και τα φώτα. Παίζει με τον φίλοτης Elmo διάφορα παιχνίδια, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Όταν εμφανίζεται η φίλη του Elmo, η Abby, αρχικά παραξενεύεται από την κοπέλα που μοιάζει να μην ανταποκρίνεται όταν την χαιρετάει ή όταν της ζητά να παίξουν. Τελικά τα καταφέρνουν και η παρέα περνά όμορφα.

Οι γονείς των παιδιών με αυτισμό αναμένουν τα επεισόδια του muppet με την Julia αλλά και τη μεγαλύτερη σε χρόνο παρουσία της στα επεισόδια του Sesame Street, ώστε τα παιδιά που δεν έχουν αναζητήσει το παραμύθι, να μάθουν περισσότερα για αυτήν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved