Με φυλάκιση κινδυνεύουν οι γονείς που αναρτούν φωτογραφίες των παιδιών τους στο Facebook

Στην προστασία των παιδιών από την ανεξέλεγκτη έκθεσή τους στo facebook στοχεύει η γαλλική κυβέρνηση και δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε τους γονείς.

Με φυλάκιση κινδυνεύουν οι γονείς που αναρτούν φωτογραφίες των παιδιών τους στο Facebook

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία που αυστηροποιήθηκε πρόσφατα, οι γονείς αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος και πρόστιμο έως 45.000 ευρώ σε περίπτωση που δημοσιεύσουν λεπτομέρειες της ζωής τρίτων προσώπων ακόμα και αν αυτά είναι τα παιδιά τους, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους.

Όπως δήλωσαν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έγκριτοι νομικοί, σε μερικά χρόνια τα παιδιά θα μπορούν να οδηγούν στα δικαστήρια τους γονείς τους για δημοσίευση φωτογραφιών τους όταν ήταν νεώτερα. Μάλιστα όπως αναφέρει ένας νομικός στη Le Figaro «σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την προστασία των παιδιών τους, επομένως φέρουν και την ευθύνη των πράξεών τους ».

Η αυστηρή αυτή στροφή της γαλλικής νομοθεσίας έγινε προκειμένου να περιορίσει τους παιδόφιλους που έχουν κυριεύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναζητώντας φωτογραφίες ανηλίκων.

Παράλληλα το facebook σχεδιάζει ένα σύστημα που θα ενημερώνει τους γονείς όταν αυτοί ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών χωρίς να αλλάζουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved