Με ποια κριτήρια μπορείτε να επιλέξετε μάρσιπο για το μωρό σας

Οι μάρσιποι αποτελούν την αρχαιότερη μέθοδο μεταφοράς των βρεφών. Κρατούν το μωρό πάνω στο στήθος της μητέρας επιτρέποντάς τη να έχει ελεύθερα τα χέρια της.

Με ποια κριτήρια μπορείτε να επιλέξετε μάρσιπο για το μωρό σας

Η επιλογή όμως ενός μάρσιπου προϋποθέτει μία ουσιαστική έρευνα αγοράς που θα σας βοηθήσει να καταλήξετε σε εκείνον που θα σας βολέψει.

Θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας, ότι ο μάρσιπος που θα επιλέξετε δεν θα πρέπει να επιβαρύνει τη μέση σας, πρέπει να είναι εύχρηστος και να φοριέται εύκολα. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι να πλένεται.

Θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στο μέγεθος των ανοιγμάτων στα πόδια. Πρέπει να είναι αρκετά στενά ώστε μην υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει το μωρό και να πέσει.

Παράλληλα, οι ιμάντες των ώμων πρέπει να είναι αρκετά φαρδιοί για να μην σας κόβουν και να νιώθετε άνετα όταν φοράτε το μάρσιπο είτε εσείς είτε ο σύντροφός σας.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφοροι τύποι μάρσιπων αγκαλιάς (π.χ.pouch, ring sling, wrap, mei tai), αλλά όλοι οι τύποι δεν έχουν τις ίδιες απαιτήσεις σε χρόνο εκμάθησης. Επίσης δεν είναι όλοι οι τύποι κατάλληλοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι γονείς θα πρέπει να αποφύγουν να χρησιμοποιούν μάρσιπο αν το μωρό τους είναι πρόωρο ή γεννήθηκε με χαμηλό βάρος (π.χ. λιγότερο από 2,5 κιλά), καθώς και αν δυσκολεύεται να αναπνεύσει (π.χ. επειδή έχει κρυώσει), γιατί η πίεση που ενδεχομένως δέχεται στο στήθος του μπορεί να το κάνει να ασφυκτιά.

Η επιλογή του κατάλληλου τύπου είναι προσωπικό θέμα και η ενδεδειγμένη λύση είναι να δοκιμάσετε από κοντά με το μωρό σας για να δείτε τι σας αρέσει και σας ταιριάζει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved