«Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα»: Η νέα παιδική παράσταση του Χάρη Ρώμα!

Tο καινούριο παιδικό θεατρικό έργο του Χάρη Ρώμα, «Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα», είναι ένα σύγχρονο πολιτικό παραμύθι που αναφέρεται σε καταστάσεις της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας που είναι τόσο οικίες στα παιδιά αλλά και στους γονείς.

«Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα»: Η νέα παιδική παράσταση του Χάρη Ρώμα!

Το έργο καυτηριάζει παθογένειες του νεοέλληνα με χιούμορ προσιτό και κατάλληλο για την παιδική ηλικία και ταυτόχρονα διατηρεί όλη τη μαγεία ενός αυθεντικού παραμυθιού, το στοιχείο του παράδοξου, του φανταστικού και της αλληγορίας.

To mothersblog.gr έχει την χαρά να είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης, η οποία παρουσιάζεται στο θέατρο REX, μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία «Ο Αυτοκράτωρ της Σοκολάτας» την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε ξανά ο Χάρης Ρώμας. «Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα» φιλοδοξεί να νουθετήσει τους νεαρούς θεατές στις αξίες της οικογένειας και της δικαιοσύνης, καυτηριάζοντας την αλαζονεία της εξουσίας και εκθειάζοντας τη γενναιότητα του ξεχωριστού ανθρώπου, που ο περίγυρός του αρνείται να αποδεχτεί την μοναδικότητα του.

Ο Χάρης Ρώμας και η διεύθυνση του REX έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη γραμμή στο αχανές πεδίο του παιδικού θεάτρου. Συγκεκριμένα θεωρούν απαραίτητο να περνούν δυνατά και διαχρονικά μηνύματα στα παιδιά μέσα όμως από το χιούμορ και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα των έργων που παρουσιάζουν. Θεωρούν ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό ένα δίδαγμα όταν δεν προσφέρεται με στείρο εκπαιδευτικό τρόπο, αλλά μέσα από μια φρέσκια καλλιτεχνική και διασκεδαστική ματιά.

«Το παιδί που μίλαγε με τα φρούτα», είναι μια υπέρ - παραγωγή του ομίλου Μαροσούλη, σε μια μεγάλη σκηνή που ολόκληρα επίπεδά της ανεβοκατεβαίνουν, με ευφάνταστα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή, φουτουριστικά κοστούμια της Έβελυν Σιούπη, μουσική του υπέροχου Γιάννη Ζουγανέλη, χορογραφίες της νέας και πολλά υποσχόμενης Μόνικας Κολοκοτρώνη ενώ παίρνουν μέρος έντεκα ειδικά επιλεγμένοι ηθοποιοί που διαλέχτηκαν ειδικά για να υπηρετήσουν τις ανάγκες του έργου.

Ας σημειωθεί ακόμα ότι το θέατρο REX είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα, με την υπέροχη οροφογραφία του Γιάννη Τσαρούχη και με μια τεράστια σκηνή που παρέχει δυνατότητες για αληθινό υπερθέαμα. Οι φωτισμοί και η ποιότητα του ήχου είναι υψηλού επιπέδου και ανταγωνίζονται παρόμοιες εγκαταστάσεις σε περίφημα θέατρα μεγάλων πόλεων του εξωτερικού.

Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματισθεί για τις 18/11/2012

Παραστάσεις:

• Καθημερινές 10-12 π.μ για σχολεία

Τιμή εισιτηρίου: 8 €

• Κυριακές 11.30 και 15.00 μ.μ. για το κοινό.

Τιμή εισιτηρίου: 12 €

REX

Πανεπιστημίου 48 ,

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103825842

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved