The After School:Η «μυστική» εφαρμογή των smartphones που μετατράπηκε σε bullying για τους εφήβους

Η σχολική βία δεν περιορίζεται πλέον μόνο στους χώρους του σχολείου και το facebook. Εξαπλώνεται ταχύτατα ακολουθώντας τους ρυθμούς ανάπτυξης της τεχνολογίας.

The After School:Η «μυστική» εφαρμογή των smartphones που μετατράπηκε σε bullying για τους εφήβους

Η καινούργια εφαρμογή στα smartphones που κάνει θραύση στα αμερικανικά σχολεία ακούσει στο όνομα The After School. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για να έχουν πρόσβαση μόνο οι έφηβοι, οι οποίοι μιλούν στο chat με ψευδώνυμα, ώστε να μοιράζονται τις σκέψεις και τα μυστικά τους. Οχι όμως μόνο αυτά. Λόγω της ανωνυμίας, έχει μετατραπεί σε χώρο όπου γίνεται το μεγαλύτερο bullying μεταξύ συμμαθητών, με ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων και απειλών.

Ο εμπνευστής της, Cory Levy , υποστηρίζει ότι στόχος της εν λόγω εφαρμογής είναι να αποτελέσει ένα βήμα για τους εφήβους όπου θα μπορούν να πουν τα μυστικά τους χωρίς να φοβούνται ότι θα τα δουν οι γονείς τους, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση. Ωστόσο, το...μέτρο χάθηκε. Όπως αναφέρει η 15χρονη Mya Bianchi, μαθήτρια του λυκείου του Michigan , παρότι αρχικά η εφαρμογή ήταν ένας χώρος συζήτησης και ανταλλαγής πληροφοριών, σύντομα μεταμορφώθηκε σε chatroom ανταλλαγής υβριστικών μηνυμάτων και σκληρού bullying.

Τα περιστατικά βίας αυξήθηκαν με αποτέλεσμα οι γονείς να ζητήσουν από τηνApple να αφαιρέσει την εφαρμογή από το i- phone, κάτι που έπραξε. Ωστόσο, κυκλοφόρησε μία νέα ,πιο αυστηρή είναι η αλήθεια, έκδοση που είναι εξοπλισμένη με σύστημα προειδοποίησης, έτσι ώστε όταν έφηβος δέχεται απειλητικό μήνυμα να εμφανίζεται κλήση από ειδικό σύμβουλο ή ψυχολόγο.

Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί, καμία εφαρμογή δεν μπορεί να είναι απόλυτα ασφαλής και ούτε μπορεί κάποιος να σταματήσει τους μαθητές να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved