Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά σας στο σπίτι στις διακοπές των Χριστουγέννων

Οι περισσότεροι γονείς με τον ερχομό των εορτών προβληματίζονται για το τι θα κάνουν τα παιδιά τους δεκαπέντε μέρες στο σπίτι αφού τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά σας στο σπίτι στις διακοπές των Χριστουγέννων

Ακόμα κι αν έχετε προγραμματίσει βόλτες σε μουσεία, σε εορταστικές εκδηλώσεις, σε πάρτυ, σε παιδότοπους, ο ελεύθερος χρόνος που έχουν τα παιδιά είναι και πάλι άπλετος.

Εμείς σας προτείνουμε ορισμένες ιδέες για το τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά μόνα ή μαζί σας στο σπίτι καθόλη τη διάρκεια των εορτών.

1. Διαμορφώστε το δωμάτιό τους ή ένα χώρο του σπιτιού κατάλληλα, ώστε να μπορούν να ζωγραφίζουν με μαρκαδόρους και νερομπογιές χωρίς να τους φωνάζετε ότι θα λερώσουν τα χαλιά.

2. Ξεκινήστε μαζί τους μαθήματα μαγειρικής. Στο σπίτι, μαζί σας. Διαλέξτε εύκολες συνταγές με απλά υλικά και μαγειρέψτε μαζί το φαγητό ή το γλυκό της ημέρας. Τα παιδιά θα το καταευχαριστηθούν .

3. Κάντε τα παιδιά σας κοινωνούς του καθημερινού προγράμματος. Αφήστε τα να σας βοηθήσουν σε διάφορες δουλειές που πιστεύετε ότι μπορούν να τα καταφέρουν ή αναθέστε τους κάτι με το οποίο θα αισθανθούν ότι δεν είναι μωρά!

4. Ακόμα και αν έχετε στολίσει το δέντρο, φτιάξτε στολίδια μαζί τους με χαρτί και αφήστε να στολίσουν το δικό τους χώρο.

5. Οργανώστε βραδιά κινηματογράφου στο σπίτι. Μπορείτε να καλέσετε φίλους των παιδιών σας, να φτιάξετε ποπ κορν, και να τους βάλετε να δουν μία αγαπημένη ταινία, ή ακόμα καλύτερα, μία χριστουγεννιάτικη παιδική που είναι και στο πνεύμα των ημερών.

6. Δώστε τους κίνητρα να ασχοληθούν δημιουργικά με ότι τους αρέσει. Να μασκαρευτούν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν. Με μία λέξη να εκτονωθούν !

Δείτε εδώ περισσότερα Χριστουγεννιάτικα θέματα και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved