Είστε έτοιμες να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Προσοχή με τα παιδιά

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου μαζί με τα παιδιά είναι μία μικρή γιορτή με όλα τα συνακόλουθα: Κούτες και στολίδια παντού, μπάλες , φωτάκια και μία γλυκιά ευφορία για τις γιορτές που έρχονται.

Είστε έτοιμες να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Προσοχή με τα παιδιά

Τι γίνεται όμως όταν τα παιδιά είναι ακόμα μικρά και είναι σε φάση εξερεύνησης ; Το πρώτο πράγμα που τραβά σαν μαγνήτης την προσοχή μικρών και μεγάλων παιδιών, είναι τα πολύχρωμα φωτάκια τα οποία θέλουν να πιάσουν. Τι πρέπει λοιπόν να προσέχετε:

  • Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού , τοποθετείστε το δέντρο σε σημείο που να είναι καλά στερεωμένο. Υπάρχει ο κίνδυνος το παιδί να θελήσει να πιάσει τα στολίδια και να τα τραβήξει με ενδεχόμενο να ρίξει πάνω του το δέντρο.
  • Η πρίζα με τα φωτάκια θα πρέπει να είναι καλά κρυμμένη ενώ τα καλώδια του δέντρου αν δεν μπορείτε να τα έχετε μαζεμένα , μπορείτε να τα κρύψετε μέσα σε ειδικούς σωλήνες που κυκλοφορούν στο εμπόριο για να αποφύγετε τα ατυχήματα.
  • Πολλά φυτά που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση περιέχουν τοξικά, για αυτό ρωτήστε κάποιον ειδικό προτού στολίσετε το χώρο με αυτά.
  • Το δέντρο δεν πρέπει να είναι κοντά σε καναπέδες ή σε τραπεζάκια καθώς ένα παιδί μπορεί να επιδιώξει να σκαρφαλώσει για να φτάσει το δέντρο.
  • Επίσης, αν έχετε στρώσει χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντηλα, φροντίστε να μην προεξέχουν ή να τα στερεώσετε με ειδικά κλιπς ώστε να αποφύγετε δυσάρεστα περιστατικά.

Δείτε εδώ περισσότερa χριστουγεννιάτικa θέματα όπως και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved