Πόσα μελομακάρονα και κουραμπιέδες πρέπει να τρώει ένα παιδί την εβδομάδα;

Τα μελομακάρονα, οι δίπλες και οι κουραμπιέδες είναι αδιαμφισβήτητα ένας διατροφικός πειρασμός για μικρούς και μεγάλους τώρα τα Χριστούγεννα.

Πόσα μελομακάρονα και κουραμπιέδες πρέπει να τρώει ένα παιδί την εβδομάδα;

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά τις γιορτές, καθώς υπάρχουν σε κάθε τραπέζι στολισμένα και έτοιμα να καταναλωθούν. Ωστόσο, η αυξημένη κατανάλωση γλυκών μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επιζήμια.

Η υπερκατανάλωση των γλυκών τις μέρες των Χριστουγέννων, είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στα παιδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να βάλετε όρια στα παιδιά σας.

Ακολουθώντας τις συμβουλές μας θα μπορέσετε να θέσετε όρια στην κατανάλωση γλυκών χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών σας.

• Επιτρέπετε την κατανάλωση κάποιου γλυκού (μελομακάρονο ή κουραμπιέ) 1-2 φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά και δεν θα στερηθούν τα αγαπημένο τους γλυκό και δεν θα κακομάθουν.
• Μην αφήνετε τα παιδιά να παραλείπουν κυρίως γεύματα με κάποιο από τα παραπάνω γλυκά.
• Μη δίνετε στα παιδιά ηλικίας 1-2 ετών μελοκαμάρονα. Τα μελομακάρονα περιέχουν μέλι και ξηρούς καρπούς πράγμα που μπορεί να προκαλέσει αλλαντίαση ή αλλεργία!
• Όταν τα παιδιά επιμένουν να φάνε «ένα ακόμη γλυκάκι», δώστε τους κάποιο φρούτο ή ένα κομμάτι σπιτικό κέικ, συνοδευόμενο πάντα από φυσικό χυμό πορτοκάλι.
• Τέλος, καλό θα είναι να ετοιμάζετε εσείς τα γλυκά. Να είναι χειροποίητα από τα χεράκια σας. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε τι ακριβώς τρώει το παιδί σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved