Έχετε παιδιά 12 μηνών έως 5 ετών; Έτσι θα περάσετε γιορτές χωρίς απρόοπτα

Τα Χριστούγεννα είναι μέρες χαράς και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Περισσότερο όμως αυτές τις μέρες χαίρονται τα παιδιά, μιας και περιμένουν με λαχτάρα τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει το δώρο που του ζήτησαν.

Έχετε παιδιά 12 μηνών έως 5 ετών; Έτσι θα περάσετε γιορτές χωρίς απρόοπτα

Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι οι γονείς πρέπει να φροντίσετε περισσότερο για την ασφάλειά ώστε να περάσετε ακόμη καλύτερες γιορτές. Τι πρέπει να κάνετε όμως;

Κεριά
Θα πρέπει να προσέχετε τόσο τα κεριά όσο και το αναμμένο τζάκι για να αποφύγετε τυχόν εγκαύματα.

Τζάμια και γυάλινα τραπέζια
Θα πρέπει να αποτρέπετε τα μικρά σας να πλησιάζουν γυάλινα τραπέζια και μπαλκονόπορτες για να αποφύγετε σοβαρούς τραυματισμούς.

Παιχνίδια
Φροντίστε τα παιχνίδια που θα πάρετε εσείς ή οι φίλοι και οι συγγενείς στα μικρά σας να είναι για την ηλικία τους ώστε να τα χαρούν περισσότερο.

Γιορτινές σακούλες και κορδέλες
Μαζέψτε αμέσως όποιο αμπαλάζ από δώρο υπάρχει στο πάτωμα όπως για παράδειγμα σακούλες και κορδέλες. Με τις σακούλες υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας ενώ με τις κορδέλες υπάρχει κίνδυνος πνιγμονής.

Λαμπάκια και πρίζες
Τα φωτάκια καταλήγουν σε πρίζα, για αυτό μην αφήνετε τα παιδιά σας να πλησιάζουν πρίζες και γενικότερα ηλεκτρικά καλώδια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της ηλεκτροπληξίας.

Γυάλινες μπάλες στολισμού
Μην τοποθετείτε ποτέ τις γυάλινες μπάλες χαμηλά στο δέντρο σας. Μπορεί να γίνουν αιτία για μικροτραυματισμούς.

Ποτά
Μην αφήνετε τα ποτά σε σημείο όπου τα παιδιά μπορούν να τα φτάσουν. Τοποθετήστε τα σε ένα σημείο όπου τα παιδιά δεν θα έχουν εύκολη πρόσβαση ώστε να αποφύγετε τις δηλητηριάσεις.

Ξηροί καρποί, καραμελάκια και καραμέλες
Το ίδιο μπορεί να συμβεί με τους ξηρούς καρπούς, τις καραμέλες και τα καραμελάκια καθώς τα παιδιά μπορεί να πνιγούν. Και αυτά, όπως και τα ποτά πρέπει να τοποθετηθούν σε σημείο όπου τα παιδιά δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Μάτια κουζίνας και φούρνος
Μην αφήνετε τα μικρά παιδιά να βρίσκονται στην κουζίνα χωρίς την επίβλεψη ενήλικα. Αν υπάρχουν ζεστές εστίες όπως στα μάτια ή το φούρνο υπάρχει ο κίνδυνος εγκαυμάτων.

Τέλος να θυμάστε ότι αυτές τις μέρες έξω υπάρχει πολυκοσμία. Καλό θα είναι σε κάθε βόλτα σας να κρατάτε καλά από το χέρι το μικρό σας και από τη μέσα πλευρά του πεζοδρομίου.

Αν τηρήσετε όλα τα παραπάνω σίγουρα οι γιορτές σας θα είναι υπέροχες και ασφαλείς!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved