Πόσο συχνά πρέπει να λούζεται ένα παιδί

Πρέπει ή όχι να λούζουμε τα μαλλιά του παιδιού κάθε μέρα; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεται ένα παιδί

Οι δερματολόγοι συνιστούν ότι τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών πρέπει να λούζονται τουλάχιστον μία φορά ή δύο φορές την εβδομάδα, εκτός αν έχουν παίξει στη λάσπη, έχουν κολυμπήσει ή έχουν ιδρώσει. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράμετροι όπως η ηλικία του παιδιού, το αν έχει παρουσιάσει δερματικές αλλεργίες ή αν του αρέσει ή όχι το νερό.

Στα βρέφη το λούσιμο με παιδικά σαμπουάν δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό. «Αν το μωρό έχει νινίδα το λούζετε με σαμπουάν δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα και μετά του κάνετε ελαφρύ μασάζ με λίγο ελαιόλαδο ή με τα ειδικά προϊόντα που υπάρχουν για τη νινίδα», τονίζει ο Ari Brown , MD, παιδίατρος και συγγραφέας του βιβλίου για το μωρό 411.

Οσον αφορά τα νήπια, τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να έχει καθαρά μαλλιά ενώ στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, το λούσιμο μπορεί να είναι πιο συχνό, κάθε δεύτερη μέρα .

Όπως λένε οι παιδίατροι, τα παιδιά μαζί με το καθημερινό τους μπάνιο, μπορούν να βρέχουν και τα μαλλιά τους χωρίς να βάζουν σαμπουάν τα οποία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αφειδώς καθώς επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα του κεφαλιού.

Προτρέπουν λοιπόν τους γονείς να λούζουν τα παιδιά τους συχνά για να είναι καθαρά και ωραία τα μαλλιά τους αλλά με μέτρο και προπαντός με προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved