Μάθετε στα παιδιά σας για τα οικονομικά σας

Αν υπάρχουν αρκετά προβλήματα καλό είναι να μην τα φορτώσετε με πολλά.

Μάθετε στα παιδιά σας για τα οικονομικά σας

Όμως σίγουρα θα πρέπει να ξέρουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Γι' αυτό πρέπει από νωρίς να τα περιλαμβάνετε σε κάποιες από τις συζητήσεις σας έτσι ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στο μέλλον και να σας ζητούν επιπλέον πράγματα από αυτά που πρέπει. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος για τον οποίο τα παιδιά πρέπει να ενημερώνονται για την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι.

Ο βασικότερος όλων είναι ότι πρέπει σίγουρα να μάθουν την οικονομική διαχείριση γιατί είναι κάτι που στο μέλλον θα τους χρησιμεύσει. Φυσικά ανάλογα με την ηλικία πρέπει να γίνεται και ο διάλογος με τις κατάλληλες λέξεις για να μην τα μπερδέψετε. Το βασικότερο που μπορείτε να πείτε στα μικρότερα παιδιά είναι να καταλάβουν ότι τα χρήματά μας τα δίνουμε πρώτα για τις βασικές μας ανάγκες.

Μην σταματάτε το διάλογο: Όταν βάζετε το μωρό σας στη διαδικασία να σκεφτεί τα οικονομικά θα πρέπει να ξέρετε ότι έχετε ανοίξει μια συνεχή συζήτηση για το θέμα καθώς οι απορίες του θα είναι πολλές.

Μάθετε τους να αποταμιεύουν: Είναι το Α και το Ω για να μαθαίνουν να κάνουν οικονομία, να αποταμιεύουν ότι μπορούν σε ένα κουμπαρά και κάποια στιγμή όταν θέλουν κάτι να σας συμβουλεύονται για να τα χρησιμοποιήσουν ή όχι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved