Πώς θα βοηθήσετε το μωρό σας να αναπτύξει τις κοινωνικοσυναισθηματικές του δεξιότητες

Τα μωρά είναι πανέξυπνα. Όσο περισσότερο ασχολείστε μαζί τους τόσο συνειδητοποιείτε πόσα πράγματα ξέρουν και αντιλαμβάνονται.

Πώς θα βοηθήσετε το μωρό σας να αναπτύξει τις κοινωνικοσυναισθηματικές του δεξιότητες

Τα μωρά από 9 μέχρι 12 μηνών τους αρέσει να κοιτάζουν βιβλία μαζί σας. Κόψτε λοιπόν πολύχρωμες εικόνες από περιοδικά και κολλήστε της σε ένα τετράδιο. Διαλέξτε οικείες εικόνες, όπως είναι το τηλέφωνο, ένας σκύλος, ένα αυτοκίνητο, ή μία μπάλα. Καθίστε με το μωρό σας, και κοιτάξτε μαζί τις εικόνες. Καθώς τις κοιτάτε μιλήστε για την καθεμία. Πείτε για παράδειγμα, «αυτή η εικόνα δείχνει το τηλέφωνο. Που είναι το τηλέφωνο;»

Παράλληλα, κοιτάζοντας βιβλία μαζί με το παιδί, ενισχύετε τη γλωσσική του ανάπτυξη. Σε αυτή τη μικρή ηλικία, είναι σημαντικό να αφήνετε το μωρό σας να σας οδηγεί. Μπορεί να θέλει να κοιτάζει μόνο για πολύ λίγη ώρα.

Ένα άλλο παιχνίδι για να κρατήσετε λίγο παραπάνω το ενδιαφέρον του παιδιού σας για τα βιβλία είναι το εξής: Ξεκινήστε με ένα βιβλίο με ζώα και ρωτήστε:«Πού είναι η αγελάδα;». Τη στιγμή που ρωτάτε, βάλτε το δάχτυλό σας πάνω στην εικόνα της αγελάδας καθώς λέτε «αγελάδα».

Κάντε την ίδια ερώτηση ξανά, αλλά τώρα βάλτε το δάχτυλο του μωρού πάνω στην αγελάδα, όταν πείτε « αγελάδα».

Μπορείτε να συνεχίσετε και με άλλα ζώα , καθώς και με βιβλία με διαφορετικά θέματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved