Που να πάτε το παιδί σας βόλτα- Εξόρμηση στον Υμηττό

Ένα από τα πιο γνωστά μέρη της πρωτεύουσας για ψυχαγωγία, πεζοπορία αλλά και εκτόνωση γονιών και παιδιών είναι το Αισθητικό δάσος του Υμηττού και η Μονή Καισαριανής.

Που να πάτε το παιδί σας βόλτα- Εξόρμηση στον Υμηττό

Ο Υμηττός είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά βουνά της Αττικής, ένα μακρύς ορεινός όγκος ενταγμένος πλήρως στην εικόνα της πόλης και των προαστίων της καθώς καταλαμβάνει μία έκταση περίπου 81.230 στρεμμάτων εκτεινόμενος από τα Γλυκά Νερά και την Αγία Παρασκευή έως τη Βούλα και τη Βάρη.
Για να καταλάβουμε τη σημασία του για το οικοσύστημα της πρωτεύουσας, αρκεί ν' αναλογιστούμε, πως ζουν εκεί πάνω από 100 είδη πουλιών (αρπακτικά, μεταναστευτικά), αρκετά είδη θηλαστικών (κουνάβι, νυφίτσα, αλεπού, λαγός, σκαντζόχοιρος, αρουραίος ), ερπετών (οχιά, χελώνα κρασπεδωτή ), εντόμων (μέλισσες, πεταλούδες ), νυχτερίδων κι αμφιβίων.

Μία από τις αναμφισβήτητα καλύτερες επιλογές για την οικογένεια είναι το δάσος της Καισαριανής. Απέχει μόλις 20 λεπτά από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ υπάρχει πρόσβαση και από την Αττική Οδό. Πρόκειται για έναν υπέροχο καταπράσινο φυσικό πνεύμονα, με πεύκα, κυπαρίσια και μικρά ξέφωτα ιδανικά για τα πιτσιρίκια που θέλουν να τρέξουν.

Αν θέλετε να κάνετε πεζοπορία , ξεκινήστε από την «Καλοπούλα». Είναι από τις «κλασικές» κι εύκολες διαδρομές -συνυφασμένη με το δάσος της Καισαριανής- που ξεκινά από το αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής, στη θέση «Καλοπούλα», και καταλήγει στον λόφο των Ταξιαρχών όπου βρίσκεται και το ερειπωμένο Φραγκομονάστηρο. Η πεζοπορία θα διαρκέσει (μέσα από ένα σχετικά άνετο μονοπάτι) περίπου μία ώρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved