Μετακόμιση:Πώς μπορεί να επηρεάσει το παιδί

Η μετακόμιση είναι μία μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα του παιδιού. Αποτελεί μία απώλεια καθώς θα χάσει το σπίτι του, το δικό του χώρο,τους φίλους του.Θα χρειαστεί λοιπόν να δημιουργήσει μία νέα καθημερινότητα σε ένα άγνωστο περιβάλλον, κι αυτό το τρομάζει.

Μετακόμιση:Πώς μπορεί να επηρεάσει το παιδί

Οι γονείς καλούνται από τη στιγμή που έχουν λάβει την απόφαση της μετακόμισης, να μιλήσουν στο παιδί, να του εξηγήσουν και να του προσφέρουν την ασφάλεια που νοιώθει ότι χάνει.

Είναι σημαντικό να διατηρηθούν για το πρώτο διάστημα, αν το παιδί είναι μικρό, οι παλιές συνήθειες. Δηλαδή να πηγαίνετε στην παιδική χαρά της νέας γειτονιάς,να κάνετε βόλτα με τα ποδήλατα ανακαλύπτοντας τα μαγαζιά που υπάρχουν κοντά στο νέο σπίτι.

Καλό είναι να αποφεύγετε τη μετακόμιση στα μέσα της χρονιάς. Αν όμως δεν μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει, πρέπει οι γονείς να μην περάσουν το άγχος τους στο παιδί για το αν θα προσαρμοστεί ή όχι στο καινούργιο του σχολείο.

Για να γνωριστεί καλύτερα με τους νέους συμμαθητές του , μπορείτε να κάνετε ένα μικρό πάρτι γνωριμίας ή να πηγαίνετε για παιχνίδι στα μέρη που πηγαίνουν τα άλλα παιδιά της τάξης του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved