Πόσα αυγά δίνετε στο παιδί σας;

Το αυγό αποτελεί μία από τις πιο θρεπτικές τροφές γι 'αυτό και πρέπει να καταναλώνεται από όλα τα παιδιά και ειδικά από μαθητές καθώς βοηθάει την εγκεφαλική λειτουργία και συμβάλλει στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας.

Πόσα αυγά δίνετε στο παιδί σας;

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει τη συχνή κατανάλωση αυγών από τα παιδιά προκειμένου να ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Το αυγό είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, ειδικά για τα παιδιά που έχουν αναιμία. Ο σίδηρος βελτιώνει την πνευματική απόδοση, την μνήμη των μαθητών και προλαμβάνει τα μαθησιακά προβλήματα. Ο σίδηρος απορροφάται καλύτερα αν το αυγό συνδυαστεί με χυμό φρούτων ή λαχανικών.

Το συνηθέστερο ερώτημα που τίθεται είναι πόσα αυγά πρέπει να τρώει το παιδί.Υπάρχουν διάφορες συστάσεις. Ως λογική ποσότητα θεωρείται η κατανάλωση 3 έως 5 αυγών την εβδομάδα με εξαίρεση τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα παιδιά διότι η συχνή κατανάλωση αυγού μπορεί να ανεβάσει το λιπιδαιμικό του προφίλ λόγω χοληστερίνης.

Τα θρεπτικά συστατικά-κλειδιά που βρίσκονται στα αυγά, όπως η βιταμίνη D, η βιταμίνη Β12, το φυλλικό οξύ και το σελήνιο, έχουν συσχετιστεί με την πρόληψη χρόνιων καταστάσεων, όπως η καρδιακή νόσος, η αυξημένη αρτηριακή πίεση, η έκπτωση της γνωσιακής λειτουργίας και συγγενείς ανωμαλίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved