Πώς να μάθετε το παιδί σας να αποκτήσει οικολογική συνείδηση

Σε ένα σχολείο στη Ντόχα, φιλοξενήθηκε μία επίδειξη μόδας όπου όλα τα ρούχα ήταν φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά!

Πώς να μάθετε το παιδί σας να αποκτήσει οικολογική συνείδηση

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ τα σχεδίασαν τα παιδιά τα οποία έπρεπε να φορέσουν τις δημιουργίες τους όλο το βράδυ!

Οι συμμετέχοντες είχαν φτιάξει ένα portfolio που εξηγούσαν τι είναι οι δημιουργίες τους, από που εμπνεύστηκαν και γιατί τα υλικά που χρησιμοποίησαν θεωρούνταν ανακυκλώσιμα. Ο σκοπός αυτής της προσπάθειας ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και η συνειδητοποίηση της χρησιμότητας της ανακύκλωσης.

Αν θέλετε και εσείς να αποκτήσει το παιδί σας οικολογική συνείδηση, θα πρέπει να ξεκινήσετε την ...εκπαίδευση από μικρή ηλικία και να γίνετε εσείς το φωτεινό παράδειγμα. Τι μπορείτε να κάνετε:

-Ξεκινήστε από τα βασικά: Δεν πετάμε περιτυλίγματα από σνακ στο δρόμο, ούτε χαρτιά. Τα πηγαίνουμε στον κάδο ανακύκλωσης.

-Στο σπίτι πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή σακούλα για τα ανακυκλώσιμα υλικά ( πλαστικά μπουκάλια, χάρτινες συσκευασίες, μπαταρίες, καμένοι λαμπτήρες ή χαλασμένες ηλεκτρικές μικροσυσκευές.

-Όταν πάτε μαζί για ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή στη λαϊκή, του εξηγείστε του ποια είναι τα εποχικά φρούτα και λαχανικά. Με αυτό τον τρόπο, το παιδί θα μπορεί να τα αναγνωρίζει και να μάθει τα φρούτα της εποχής.

- Δεν πετάμε τίποτα. Μαζί με το παιδί σας κάνετε ένα ξεσκαρτάρισμα στα ρούχα και τα παιχνίδια που δεν χρειάζεται πλέον και του ζητάτε να σας βοηθήσει να τα πακετάρετε. Του εξηγείτε ότι θα πρέπει να τα δώσετε σε άλλα παιδιά ή σε φίλους κι έτσι το κάθε αντικείμενο θα αποκτήσει μία «δεύτερη ζωή».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved