Ποιες «κακές» συνήθειες των παιδιών έχουν θετική επίδραση

Οι επιστήμονες, μετά τις "ευλογίες " που έχουν δώσει σε ένοχες απολαύσεις όπως το τσιμπολόγημα σοκολάτας (είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες), έρχονται τώρα, μετά από μελέτες που έχουν γίνει, να απενοχοποιήσουν κάποιες «κακές» συνήθειες των παιδιών.

Ποιες «κακές» συνήθειες των παιδιών έχουν θετική επίδραση

Αν λοιπόν το παιδί σας παίζει video-games, είναι ακατάστατο ή του αρέσει να μασά τσίχλα, μη σας προβληματίζει. Υπάρχει και η θετική πλευρά αυτών των συνηθειών. Ποια είναι αυτή; Διαβάστε παρακάτω:

Παίζουν video games; Οι επιστήμονες συνιστούν μέτρο με τα video games γιατί μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να δημιουργήσει προβλήματα. Ωστόσο, νέες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια μετά τη χημειοθεραπεία, καταλήγουν να παίρνουν λιγότερα παυσίπονα. Επιπλέον, τα video games έχουν χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτική μέθοδος και σε ασθενείς και με άλλες παθήσεις, όπως ο πόνος στη μέση και σε ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα.

Είναι ακατάστατα; Μπορεί η ακαταστασία να είναι χαρακτηριστικό μικρών αλλά και μεγάλων, σύμφωνα όμως με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Psychological Science, οι άνθρωποι είναι πιο δημιουργικοί και έχουν καλύτερες ιδέες όταν βρίσκονται σε ακατάστατα δωμάτια, ενώ αντίθετα , τα τακτοποιημένα δωμάτια είναι δεσμευτικά και περιορίζουν την έμπνευση!

Μασούν τσίχλα; Το μάσημα μιας τσίχλας- ανάλογα και με τι τρόπο-δεν θεωρείται πρέπον, όμως, σύμφωνα με την επιστήμη, αυτή η «κακή» συνήθεια μπορεί να μειώσει το άγχος και να αυξήσει τη δημιουργικότητα. Με ποιο τρόπο; Μασώντας μια τσίχλα αυξάνονται τα επίπεδα του οξυγόνου στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και την μάθηση και έτσι μπορεί να σκεφτεί καλύτερα το παιδί αλλά και ο ενήλικας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved