Που μπορείτε να κάνετε ποδήλατο με το παιδί σας

Το Σαββατοκύριακο προσφέρεται για βόλτες με το ποδήλατο και για παιχνίδι. Πολλοί γονείς όμως αναρωτιούνται που μπορεί κανείς να κάνει ποδήλατο με το παιδί του στην Αττική χωρίς να κινδυνεύει.

Που μπορείτε να κάνετε ποδήλατο με το παιδί σας

Εμείς σας προτείνουμε εννέα σημεία ανά την Αττική όπου μπορείτε να πάτε βόλτα με το ποδήλατο χωρίς να έχετε το άγχος μήπως το παιδί σας χτυπήσει από αυτοκίνητο. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι δήμοι, όπως για παράδειγμα του Χαλανδρίου, της Κηφισιάς , του Γέρακα, που έχουν ποδηλατόδρομους αλλά τα παιδιά χρειάζονται επίβλεψη.

Πάρκο Φλοίσβου -Π.Φάληρο
Το παιδί έχει τη δυνατότητα να κάνει ποδήλατο κοντά στη θάλασσα και να παίξει στο πάρκο. Να έχετε υπόψιν σας, ότι όταν έχει καλό καιρό, το πάρκο έχει παρά πολύ κόσμο.

Άλσος Στρατού -Γουδί
Είναι στην καρδιά της Αθήνας και με εύκολη πρόσβαση. Από τα ήσυχα πάρκα, με μονοπάτια και διαδρομές για αρχάριους ποδηλάτες και παιδιά.

Τατόι- Πάρνηθα
Ο χώρος προσφέρεται για ατελείωτο παιχνίδι. Βρείτε τα μονοπάτι που είναι για ποδήλατο- ορισμένες διαδρομές δεν είναι για τα παιδιά καθώς θα κουραστούν πολύ γρήγορα-, ενώ αν προμηθευτείτε ξηρά τροφή και νερό μπορείτε να κάνετε ημερήσιο πικ νικ.

Άλσος Συγγρού -Μαρούσι
Και αυτό το πάρκο προσφέρεται για ποδήλατο. Είναι εύκολα προσβάσιμο και φυσικά δεν υπάρχουν αυτοκίνητα.

Εθνικός κήπος-Ζάππειο
Είναι από τους πιο ωραίους κήπους στην Αττική. Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο μέσα στον Εθνικό Κήπο αλλά και περιμετρικά του Ζαππείου.

Πάρκο Αντώνη Τρίτση -Ίλιον
Το Πάρκο Τρίτση, παρότι παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης, είναι ένα πολυθεματικό πάρκο , με πολλές δραστηριότητες. Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο ή να νοικιάσετε ποδήλατο των 4 ατόμων και να περιηγηθείτε σε διάφορα σημεία του πάρκου.

Πολυτεχνειούπολη -Ζωγράφου
Διαθέτει ποδηλατόδρομο μήκους 4 χλμ. και έχει σημεία ιδανικά για αρχάριους και παιδιά.

ΟΑΚΑ-Μαρούσι
Ο χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου είναι κατεξοχήν χώρος για ποδήλατο. Θα πρέπει όμως να αποφύγετε τις ώρες που έχει ζέστη.

Στην Δ. Αρεοπαγίτου- Ακρόπολη
Από τις πιο ωραίους πεζόδρομους που υπάρχουν. Ωστόσο , λόγω του πλακόστρωτου, θα πρέπει να γνωρίζετε αν τα παιδιά σας μπορούν να κάνουν τη διαδρομή χωρίς γκρίνια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved