Αγόρι ή κορίτσι;Γιατί οι μπαμπάδες θέλουν γιους και οι μαμάδες κόρες

Η αλήθεια είναι ότι στις μέρες μας τα περισσότερα ζευγάρια όταν περιμένουν παιδί και τους εύχονται «με ένα γιό» ή «μία κόρη», απαντούν ότι πάνω απ' όλα θέλουν να είναι γερό.

Αγόρι ή κορίτσι;Γιατί οι μπαμπάδες θέλουν γιους και οι μαμάδες κόρες

Όμως δεν σημαίνει ότι ορισμένοι μελλοντικοί γονείς δεν εκφράζουν την επιθυμία τους για το φύλο του μωρού. Κατά κοινή ομολογία , οι γυναίκες προτιμούν κόρες και οι άντρες γιους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες , με πιο ενδιαφέρουσα αυτή που προέκυψε από μία έρευνα του Πανεπιστημίου Queen's University στο Οντάριο του Καναδά, σύμφωνα με την οποία, η προτίμηση των ανδρών στους γιους σχετίζεται με την ανάγκη που έχουν να διαιωνίσουν τα γονίδια της οικογένειας πολύ περισσότερο από μια γυναίκα.

Αντίθετα, η προτίμηση των γυναικών στις κόρες πηγάζει από την επιθυμία τους να μοιραστούν την εμπειρία της εγκυμοσύνης και της γέννας αλλά και το όραμα του συναισθηματικού δεσμού «μητέρας -κόρης». Είναι μια μορφή κληρονομιάς λένε οι μελετητές. Επιπλέον, οι σύγχρονες γυναίκες νιώθοντας πολύ πιο δυνατές , σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, φέρεται να θέλουν να μοιραστούν αυτή την καλή ζωή με τις κόρες τους.

Τα δεδομένα της έρευνας αποδεικνύουν ότι τα παιδιά αποτελούν για τους γονείς μία «ευκαιρία» για την διαιώνιση της κληρονομιάς , όπως την οραματίζεται ο κάθε γονιός ξεχωριστά, που εκπληρώνεται για τους άντρες ,μέσω του γιου, και για τις γυναίκες μέσα από τις κόρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved