Τρεις χρήσιμες συμβουλές για τα μαθήματα κολύμβησης του παιδιού σας

Ενα νέο πρόγραμμα κολύμβησης για μωρά το λεγόμενο Water Smart Babies, κερδίζει συνεχώς έδαφος, καθώς έχει στόχο να διδάξει στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία πως να κολυμπούν ώστε να μην κινδυνεύσουν από πνιγμό.

Τρεις χρήσιμες συμβουλές για τα μαθήματα κολύμβησης του παιδιού σας

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, παιδιά ηλικίας 1-4 ετών έχουν τα υψηλότερα ποσοστά πνιγμού ειδικά στις πισίνες γι΄αυτό και οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των γονιών. Εκπρόσωποι του πιστοποιημένου αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού συμβουλεύουν τους γονείς τα ακόλουθα:

1. Ξεκινήστε από νωρίς την κολύμβηση στα παιδιά: " Τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν τα μαθήματα κολύμβησης από τη στιγμή που μπορούν να περπατήσουν», υποστηρίζει η εκπαιδεύτρια Lana Whitehead, και παροτρύνει τους γονείς να κολυμπήσουν μαζί τους. Η ίδια υποστηρίζει ότι από 6μηνών μπορεί άνετα το μωρό να αρχίσει το κολυμβητήριο.

2.Οι γονείς πρέπει να έχουν ελέγξει αν το κολυμβητήριο πληροί του κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.
Στους χώρους του κολυμβητηρίου πρέπει να υπάρχουν σωσίβια περιμετρικά της πισίνας και να μην έχουν «ξεχαστεί» ξένα σώματα. Επίσης επιβάλλεται να υπάρχει γιατρός. Σκόπιμο είναι οι γονείς να ενημερώνονται και για το πότε καθαρίζεται και συντηρείται η πισίνα.

3.Ποτέ μην αφήνετε το παιδί μόνο του,χωρίς την επίβλεψη κάποιου ενηλίκου, κοντά σε πισίνα.

Eίναι απαραίτητο να θυμάστε πάντα ότι:
•Ένα παιδί μπορεί να πνιγεί σε λιγότερο από 3 λεπτά, ακόμη και σε νερό στάθμης 30 cm.
•Ένα παιδί που δέχεται τις πρώτες βοήθειες αμέσως έχει πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να σωθεί από πνιγμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved