Μπρόκολο και μπανάνα: Βοηθούν στην αντιμετώπιση των στομαχικών διαταραχών του παιδιού

 

Εκχυλίσματα του μπροκόλου και της  μπανάνας  μπορεί να συντελέσουν στη θεραπεία διαφόρων στομαχικών διαταραχών. Παρότι οι κλινικές δοκιμές συνεχίζονται, τα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι οι ίνες των δύο τροφίμων μπορεί να ενισχύσουν τη φυσική άμυνα έναντι των στομαχικών λοιμώξεων.

Μπρόκολο και μπανάνα: Βοηθούν στην αντιμετώπιση των στομαχικών διαταραχών του παιδιού

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ σε συνεργασία με ειδικούς από τη Σκοτία και την Σουηδία διαπίστωσαν πως οι ίνες των λαχανικών επηρεάζουν το πέρασμα των επιβλαβών βακτηρίων μέσω των κυττάρων εντός του εντέρου.

Οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στον ρόλο των κυττάρων Μ, τα οποία βρίσκονται στο έντερο και αποτρέπουν την εισβολή των βακτηρίων. Η γνώση του ρόλου των εν λόγω κυττάρων προσφέρει μια λεπτομερή εξήγηση στο γιατί η υγιεινή διατροφή μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την φυσική κατάσταση των πασχόντων από νόσο Crohn.

banana

Αν τα παιδιά σας δεν ενθουσιάζονται ιδιαίτερα με το μπρόκολο, προσπαθείστε να τους το δώσετε με διαφορετική ...μορφή : Μπορείτε να το κάνετε σούπα μαζί με άλλα λαχανικά όπως καρότα, κολοκυθάκια, πατάτες, να το ψήσετε στο φούρνο (αφού το βράσετε) μαζί με τυριά, να το προσθέσετε σε ομελέτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved