Teddy bears: Από πού πήραν το όνομά τους τα αρκουδάκια

Οι αρκούδες ή teddy bears ήταν και παραμένουν τα πιο αγαπημένα ζώα-παιχνίδια των παιδιών όλων των εποχών.

Teddy bears: Από πού πήραν το όνομά τους τα αρκουδάκια

Έχετε αναρωτηθεί το γιατί και πως οι αρκούδες αυτές πήραν το όνομά τους;

Υπάρχουν δύο συγκρουόμενες απόψεις για το αν η εταιρεία που δημιούργησε την πρώτη αρκούδα ήταν αμερικανική η γερμανική. Μέχρι και σήμερα πάντως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια από τις δύο εταιρείες ήταν η δημιουργός .

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το teddy προέρχεται από το όνομα του προέδρου των ΗΠΑ Theodore ή Τeddy Roosevelt και συγκεκριμένα από μια πολιτική γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε στην Washington Post το 1902. Σε αυτή απεικονίζεται ο πρόεδρος Roosevelt – αγαπημένο χόμπι του οποίου ήταν το κυνήγι αρκούδας- , σε στιγμιότυπο όπου αρνείται αν σκοτώσει ένα μικρό αρκουδάκι.

Ο Morris Michtom, ιδιοκτήτης καταστήματος παιχνιδιών στη Νέα Υόρκη, εμπνεύστηκε από τη γελοιογραφία , αντέγραψε το μωρό αρκουδάκι σε ύφασμα mohair και το έβγαλε στην αγορά δίνοντάς του την εμπορική ονομασία Teddy's bear.

Η άλλη άποψη ανήκει σε αυτούς που θεωρούν ότι οι υφασμάτινες αρκούδες πρωτοεμφανίστηκαν στη Γερμανία απ' όπου και εξάγονταν στην Αμερική.

Εκτιμάται ότι το πρώτο υφασμάτινο αρκουδάκι σχεδιάστηκε από τον Richard Steiff, τον ανιψιό της Margarete Steiff η οποία ξεκίνησε την παραγωγή τους γύρω στο 1897. Οι αρκούδες της με την ονομασία Steiff καθιερώθηκαν το 1906,
οπότε και πρωτοεμφανίστηκαν στους γερμανικούς καταλόγους παιχνιδιών.

Εκτοτε, τα αρκουδάκια εξαπλώθηκαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, έγιναν από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια των παιδιών και συνεχίζουν να συντροφεύουν παιδικές αγκαλιές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved