Πώς θα διαλέξετε τα πρώτα παπουτσάκια του παιδιού σας

Η επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών από την ηλικία των δύο χρονών, απαιτεί την συνδρομή του άμεσα ενδιαφερόμενου, δηλαδή του ίδιου του παιδιού.

Πώς θα διαλέξετε τα πρώτα παπουτσάκια του παιδιού σας

Φροντίστε λοιπόν να είναι το παιδάκι σας ξεκούραστο και ταϊσμένο, πάρτε μαζί σας κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι και επισκεφτείτε το μαγαζί της επιλογής σας καλύτερα σε ώρα που δεν θα έχει πολύ κόσμο.

Μην δοκιμάσετε τα παπούτσια όταν κάθεται το παιδί. Πρέπει να το σηκώσετε και να πατήσετε το πόδι του κάτω για να διαπιστώσετε αν τα παπούτσια είναι στο νούμερό του. Πρέπει να είναι ακριβώς στο νούμερό του. Ούτε μεγάλα , ούτε μικρά. Πρέπει επίσης να είναι ελαφρά για να μην δυσκολεύουν το βάδισμα και ευλύγιστα ώστε να μην εμποδίζουν τις κινήσεις του.

Απαραίτητη προϋπόθεση επίσης είναι να μη γλιστράνε οι σόλες.

Οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί στο να μην φοράνε τα παιδιά παπούτσια που ανήκουν σε άλλα παιδιά, γιατί έχουν πάρει τη φόρμα του άλλου ποδιού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, τα παπούτσια είναι από τα λίγα πράγματα που δεν δανείζονται ούτε ανάμεσα σε αδελφάκια.

Τα παπούτσια με ψηλές άκρες (μέχρι τον αστράγαλο) είναι επίσης μια καλή επιλογή, γιατί δεν επιτρέπουν στα παιδιά να τα βγάλουν εύκολα. Διαλέξτε παπούτσια από δέρμα ή άλλο υλικό καλής ποιότητα, ώστε το πόδι να μπορεί να «αναπνέει» και ο ιδρώτας να εξατμίζεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved