Ζούμε με τα παιδιά: Με ποια κριτήρια επιλέγουμε προϊόντα για τα παιδιά μας!

Ζούμε με τα παιδιά: Με ποια κριτήρια επιλέγουμε προϊόντα για τα παιδιά μας!

Όταν πρόκειται για παιδιά, τότε μιλάμε για τα πιο σημαντικά άτομα στον κόσμο! Και το δωμάτιό τους είναι ο χώρος που θα αναπτύξουν το χαρακτήρα και τις δεξιότητές τους, συνεπώς για όλους εμάς τους γονείς είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο εξοπλισμός του δωματίου του παιδιού μας θα πρέπει σίγουρα να είναι ασφαλής, να διεγείρει τις αισθήσεις και την αστείρευτη περιέργειά τους, να είναι άνετος , να αντέχει στο χρόνο για να μπορούν ταυτόχρονα να παίζουν και να μαθαίνουν και φυσικά να τους αρέσει!

Ζούμε με τα παιδιά: Με ποια κριτήρια επιλέγουμε προϊόντα για τα παιδιά μας!

Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να επιλέγουμε προσεκτικά κάθε  προϊόν που προορίζεται για αυτά. Πώς όμως μπορούμε ως γονείς να βρούμε, όλα εκείνα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας, ειδικά όταν αφορά στο δωμάτιό τους;
Την απάντηση τη δίνει η ΙΚΕΑ, έχοντας μεριμνήσει για όλα τα παραπάνω, για όλους εμάς, πριν από εμάς, εφαρμόζοντας 4 βασικές ΑΞΙΕΣ στo σχεδιασμό και την κατασκευή των προϊόντων για παιδιά. Ποιες είναι αυτές; Η οπτική των παιδιών, η ασφάλεια, η γνώση και η βιωσιμότητα.

 

Οπτική παιδιών VS Οπτική γονιών:

Ο τρόπος που τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο είναι εντελώς διαφορετικός από τον τρόπο που τον βλέπουμε εμείς οι γονείς. Τα παιδιά διαθέτουν περισσότερη φαντασία. Σκέφτονται πράγματα που δύσκολα ένας ενήλικας θα μπορούσε να φανταστεί. Όταν για παράδειγμα ένας μπαμπάς ή μία μαμά βλέπουν απλά ένα σεντόνι το παιδί βλέπει μία σκηνή, ένα σπίτι ακόμη και ένα φόρεμα πριγκίπισσας.

2

Για αυτό το λόγο στην ΙΚΕΑ , φροντίζουν όλα τα προϊόντα του παιδικού τμήματος να είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με το πώς βλέπουν τα παιδιά τον κόσμο γύρω τους. Όπως το διακοσμητικό LEKA της ΙΚΕΑ που βλέπετε παραπάνω είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να το απολαμβάνουν από τη δική τους οπτική γωνία. Τα τρία ζωάκια  κρυφοκοιτούν το μικρό μπομπιράκι καθώς κοιμάται ή είναι απλά ξαπλωμένο.

Η Ασφάλεια των αντικειμένων και πώς "διασφαλίζεται" :

Όλοι οι γονείς αγοράζουμε ένα προϊόν όταν πρώτα σιγουρευτούμε ότι είναι ασφαλές για ένα παιδί. Η ασφάλεια έρχεται πάντα πρώτη. Αυτός είναι ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας για την ΙΚΕΑ, και για αυτό το παιδικό της τμήμα, φροντίζει για την απουσία μικρών κομματιών, αιχμηρών γωνιών, εξογκωμάτων, κορδονιών, θηλιών, τρυπών, κενών και μικρών ανοιγμάτων για την αποφυγή πνιγμού ή τραυματισμού από τα προϊόντα  της. Φροντίζει για την απουσία τοξικών βαφών και αλλεργιογόνων. Φροντίζει οι συσκευασίες των προϊόντων του παιδικού τμήματος να είναι ασφαλείς για τα παιδιά ενώ αξίζει να μάθουμε  ότι όλα τα προϊόντα του παιδικού τμήματος, δοκιμάζονται πάντα με τον τρόπο που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν τα ίδια τα παιδιά!

Ένα καλό παράδειγμα των προδιαγραφών ασφαλείας που τηρεί στα προϊόντα της η ΙΚΕΑ, αποτελούν τα φωτιστικά της  για το παιδικό δωμάτιο, που έχουν κάλυμμα ώστε τα παιδιά να μην έχουν πρόσβαση στο λαμπτήρα.

Σε ένα σπίτι με παιδιά όμως, δεν αρκεί να είναι ασφαλές μόνο το παιδικό δωμάτιο.
Έτσι η ΙΚΕΑ έχει φροντίσει για την προστασία των παιδιών σε όλους τους χώρους του σπιτιού μας με τη δημιουργία ειδικών σειρών.

Μια τέτοια σειρά είναι και η σειρά PATRULL που παρέχει προστασία σε όλους τους χώρους του σπιτιού όπως ασφάλειες για τις γωνίες, για τις πρίζες, αντιολισθητικά πατάκια για το μπάνιο, κ.α., ώστε η καθημερινή ζωή στο σπίτι με τα παιδιά, να είναι ασφαλής.

 PE272639 lowres

Γνώση γύρω από το παιδί και που βασίζεται:

Οι σειρές του παιδικού τμήματος της IKEA βασίζονται σε στοιχεία ερευνών που διενεργούνται είτε με οδηγία της IKEA, είτε συγκεντρώνονται από άλλες εξωτερικές πηγές. Κορυφαίοι ειδικοί παγκοσμίως, σε τομείς όπως η παιδαγωγική, η ψυχολογία, η εκπαίδευση, η ιατρική και η κοινωνιολογία, συνεργάζονται και συγκεντρώνουν πληροφορίες για την ανάπτυξη των παιδιών και όλη αυτή η γνώση εφαρμόζεται στο σχεδιασμό των προϊόντων ΙΚΕΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014 για λογαριασμό της ΙΚΕΑ και αποτελεί τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ γύρω από τα παιχνίδι, την ανάπτυξη των παιδιών,  και την οικογενειακή ζωή στο σπίτι. Η έρευνα διεξήχθη σε 12 διαφορετικές χώρες  μέσα από διαδικτυακές συνεντεύξεις περίπου 30.000 γονιών, παιδιών και νέων.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------IKEA

Η σημασία της Βιωσιμότητας:
Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε και να φροντίζουμε το περιβάλλον. Αυτό είναι σημαντικό να το μεταφέρουμε και στα παιδιά μας με την ανακύκλωση, τη σωστή αξιοποίηση των πόρων, την οικονομία στο ρεύμα και το νερό.

Με βάση τα παραπάνω δημιουργήθηκε από την ΙΚΕΑ ο φακός LJUSA, που μπορεί να δείξει στα παιδιά μας  πώς να παράγουν ηλεκτρισμό , φορτίζοντας το φακό ,γυρνώντας απλά το χερούλι του, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν μπαταρίες.

 

5

Πράγματα που ίσως δεν γνωρίζαμε:

Η ΙΚΕΑ μέσω του IKEA Foundation αποσκοπεί στη βελτίωση των ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους, στις πιο φτωχές παγκοσμίως κοινότητες, χρηματοδοτώντας ολιστικά, μακροχρόνια προγράμματα που μπορούν να επιφέρουν σημαντικές, μόνιμες αλλαγές. Το IKEA Foundation συνεργάζεται με στρατηγικούς εταίρους, εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές για την επίτευξη αποτελεσμάτων μεγάλης κλίμακας σε 4 θεμελιώδεις τομείς στη ζωή ενός παιδιού που είναι: ένα μέρος που να το αποκαλεί σπίτι, το υγιές ξεκίνημα στη ζωή, η ποιοτική εκπαίδευση και το βιώσιμο οικογενειακό εισόδημα. Από τα σημερινά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, υπολογίζεται ότι επωφελούνται πάνω από 100 εκατομμύρια παιδιά.

Παράλληλα, η ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS μέρος του οποίου είναι και το πρόγραμμα στήριξης των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών σε όλη την Ελλάδα, έχει προβεί, μέχρι σήμερα, στον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση παραπάνω από 20 Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών.

 

119.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
LEGO Harry Potter Hogwarts Clock Tower (75948)
109.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
LEGO Creator Volkswagen Beetle (10252)
11.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο Λοττο αντικείμενα σπιτιού
19.95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο 'Μπλα μπλα μπλα'
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Despoina’s little stories: Τριήμερο χωρίς παιδιά και χωρίς τύψεις γίνεται;

Despoina’s little stories: Τριήμερο χωρίς παιδιά και χωρίς τύψεις γίνεται;

Είναι όμορφο να θυμάσαι πού και πού, ακόμη κι αν είσαι γονιός,…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ποιες μυρωδιές δεν αντέχουν οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη;

Ποιες μυρωδιές δεν αντέχουν οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη;

Ποιες είναι οι δέκα χειρότερες μυρωδιές για τις έγκυες;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Μητέρα 11 παιδιών φωτογραφίζει τα παιδιά της με ζώα της φάρμας τους

Μητέρα 11 παιδιών φωτογραφίζει τα παιδιά της με ζώα της φάρμας τους

Οι φωτογραφίες της είναι πραγματικά υπέροχες.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Κλεπτομανία στα παιδιά: Διαταραχή ή αντίδραση;

Κλεπτομανία στα παιδιά: Διαταραχή ή αντίδραση;

Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι γονείς όταν διαπιστώσουν ότι το παιδί τους…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved