Στις 10 πρέπει να ξεκινούν τα σχολεία, υποστηρίζουν Βρετανοί ειδικοί

Την τολμηρή πρόταση τα δημοτικά να ξεκινάνε στις 8:30 έως 9 το πρωί, τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 10 και τα πανεπιστήμια στις 11, ώστε οι νέοι να κοιμούνται περισσότερο, έκαναν Βρετανοί επιστήμονες.

Δέσποινα Καμπούρη
Στις 10 πρέπει να ξεκινούν τα σχολεία, υποστηρίζουν Βρετανοί ειδικοί

Σήμερα, πολλοί έφηβοι δεν κοιμούνται πάνω από έξι ώρες το βράδυ, καθώς, εξαιτίας των νέων ηλεκτρονικών συσκευών (έξυπνα κινητά, υπολογιστές, τάμπλετ κ.α.), οι νυχτερινοί «πειρασμοί» έχουν αυξηθεί. Είναι πάντως αμφίβολο -με βάση την έως τώρα εμπειρία- κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί, αλλά και πολλοί γονείς, ιδίως οι εργαζόμενοι, θα ενθουσιαστούν από την ιδέα.

Οι Βρετανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Πολ Κέλι του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι ετοιμάζουν μια μεγάλη έρευνα για να «τεστάρουν» στην πράξη την ιδέα τους, παρουσίασαν το σκεπτικό τους στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης.

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι η καθυστερημένη έναρξη του σχολείου «θα έχει τεράστια οφέλη για τους εφήβους». Όπως είπαν, η σύγχρονη κοινωνία κακώς δίνει πολύ μικρή σημασία στο βιολογικό (κιρκαδιανό) «ρολόι», με συνέπεια να έχει απορρυθμιστεί ο βιολογικός ρυθμός των νέων, οι οποίοι κοιμούνται αργά και ξυπνάνε νωρίς.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved