Παιδιά και αθλητισμός: Πώς θα μεγαλώσουμε ισορροπημένα παιδιά

Το λέμε συνέχεια μέσα από το mothersblog.gr και θα συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε. Ως γονείς οφείλουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν καλές συνήθειες για την πνευματική και σωματική τους υγεία.

Παιδιά και αθλητισμός: Πώς θα μεγαλώσουμε ισορροπημένα παιδιά

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η άθληση βοηθά τα παιδιά μας να γίνουν υγιείς ενήλικες και να αποκτήσουν συναισθηματική ισορροπία. Επιπλέον ενισχύει την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα, τον σεβασμό, και το ευ αγωνίζεσθε, εφόδια απαραίτητα για να εξελιχθούν, από νωρίς, σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Στις μέρες μας όμως η φυσική άσκηση αποτελεί μια πρόκληση λόγω του φορτωμένου μας προγράμματος. Έτσι τα παιδιά μας, παρά τη φυσική τους τάση, καταλήγουν να περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή, ελλείψει χρόνου αλλά και δημόσιων χώρων που μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτή την ανάγκη.

Εδώ ακριβώς είναι που έρχεται να ανταποκριθεί το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της ΟΠΑΠ «Αθλητικές Ακαδημίες». Μέσα από ένα πανελλαδικό δίκτυο 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών και με την καθοδήγηση 450 πλήρως καταρτισμένων προπονητών, 10.400 παιδιά φέτος θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χαρά του αθλητισμού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεπερνά τα κλασσικά πρότυπα των αθλητικών ακαδημιών. Εκτός από την έμπειρη προπονητική ομάδα που έχει σαν στόχο να παιδαγωγεί τους μικρούς αθλητές, ενεργό ρόλο έχει και μια επιστημονική ομάδα ειδικευμένων παιδιάτρων, ψυχολόγων και διατροφολόγων που λειτουργούν συμβουλευτικά στα παιδιά, τους γονείς και τους ίδιους τους προπονητές. Επιπλέον, νυν και πρώην γνωστοί αθλητές θα συμμετάσχουν στα ποδοσφαιρικά φεστιβάλ των ακαδημιών για να προσφέρουν επιπλέον συμβουλές στα παιδιά.

Ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γνωρίσουν τη μαγεία του αθλητισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στο www.sportsacademies.opap.gr .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved